כלים

אוזני המן לפורים: מתכון של סיוון צפריר, קונדיטור ראשי של חוות הבריאות מצפה הימים

30-40 אוזני המן (תלוי בגודלם)

חומרים לבצק:

500 גרם קמח

300 גרם חמאה

180 גרם אבקת סוכר

קליפת תפוז

ביצה

מקל וניל או כפית תמצית וניל

כף מיץ תפוזים

כף רום

קורט מלח

אופן הכנה:

מערבבים את כל החומרים מלבד הקמח.

לאחר מכן מוסיפים גם את הקמח ומערבבים עד שהופך לבצק. מקררים שעה במקרר.

מוציאים ומרדדים לעובי 3 מ"מ ויוצרים אוזני המן.

ממלאים במלית הרצויה.

אופים בחום בינוני של 180 מעלות עד שמזהיב (כ-15 דקות).

מילוי פרג:

300 גרם פרג טחון

450 מ"ל חלב

60 גרם דבש

60 גרם סוכר

קליפה ומיץ לימון

100 גרם שקד מולבן טחון

1/3 כוס צימוקים

מרתיחים חלב וסוכר. מוסיפים את שאר החומרים ומבשיל עד שמסמיך. מקררים היטב.

מילוי שוקולד:

350 גרם שוקולד מריר

80 גרם חמאה

40 גרם סוכר

ממיסים את החומרים בסיר בתוך סיר מים. מוסיפים שני חלמונים לשוקולד המומס ו- 2 כפות סוכר ומקציפים במטרפת יד. מוסיפים 1 כף קקאו לתערובת.