אוזני המן, הגירסה הבריאותית - מתכון מומלץ על בסיס קמח מחיטה מלאה, סילאן, סוכר חום ויוגורט ביו. במילוי פרג או פירות יבשים. המתכון לקוח מסדנת הבישול הבריאותי של שף קלאודיו פלסיאר בבית הספר לבישול תדמור

כלים

הבצק:

2 כוסות קמח מחיטה מלאה מנופה

1/2 כוס שמן סויה בכבישה קרה ולא מזוכך

2 כפות סילן

1 כפית סודה לשתיה

1 כף סוכר חום

2 כפות יוגורט ביו

קליפת חצי אשכולית מגורדת

2 ביצים אורגניות (שומרים חלמון אחד לציפוי)

מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים היטב. שומרים במקרר עד להכנת המלית.

המלית:

אפשרות ראשונה- פירות יבשים

1 כוס של תערובת תמרים, תאנים וצימוקים- חתוכים ומושרים במים רותחים למשך 5 דקות

קליפת חצי אשכולית מגורדת

1 כפית קינמון

1 כף סוכר חום

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים

לערבב היטב את כל חומרי המלית.

אפשרות שנייה - פרג

1 כוס פרג טחון

1/4 כוס סילן

1/4 כוס דבש

הכנת האוזניים:

לרדד את הבצק על משטח מקומח ולהכין עיגולים באמצעות כוס רחבה.

מניחים כפית מילוי במרכז כל עיגול ומקפלים כל עיגול למשולש וסוגרים את הפינות בצביטה קטנה. אשר ליצור משולש מחוייך.

אפיה:

לרפד תבנית אפיה בנייר אפייה ולהניח את אזני המן בעדינות על נייר האפייה במרחק זה מזה כדי לאפשר גדילה.

לערבב את החלמון עם חצי כף סירופ מייפל ולהבריש מעל כל אוזן המן בנפרד.

לאפות בחום בינוני כ 10 דקות.