ארגון ההחזרה בתשובה "לב לאחים" פועל כדי לשכנע מאות צעירים להשתמט משירות בצה"ל. ראשי הארגון ערכו לאחרונה דיון חירום בנושא שסוקר בתקשורת החרדית. במהלך הישיבה מסרו ראשי "לב לאחים" כי ב-36 המדרשות (מסגרות לימוד תורה שפועלות אחר הצהריים) של הארגון לומדים למעלה מ-2,500 צעירים בגילאי תיכון, רובם מבתים לא דתיים. כמה מאות מהם סיימו בשבועות האחרונים את לימודיהם בבתי הספר התיכוניים

כלים

המטרה שהתוו גדולי התורה החרדים לאברכים הפועלים במדרשות היא להפוך כל תלמיד תיכון המגיע לשם לבחור ישיבה, כלומר לגרום לו להימנע משירות צבאי. אנשי הארגון מכוונים את מסיימי התיכונים החילונים לאחת מ-25 ישיבות לחוזרים בתשובה בגילאים אלה.

לטענת ראשי הארגון, כפי שפורסמה בביטאונה של דגל התורה "יתד נאמן", רבים מהורי התלמידים מתנגדים לכך שבניהם יתגייסו לישיבה במקום לצבא. זאת בשל "גלי ההסתה התקשורתיים השוטפים בשבועות האחרונים את הרחוב הישראלי" (בגלל פרשת עמנואל).

מנכ"ל עמותת חדו"ש לחופש דת ושוויון, הרב עו"ד אורי רגב אמר בתגובה כי "לב לאחים מקיימת מתחת לאפה של הממשלה פעולה מסיבית ומאורגנת להרחבת ההשתמטות מגיוס לצבא במסווה של הפצת תורה". לדברי רגב, "במציאות בה הגיע כבר מספר המשתמטים מגיוס ל-60,000, יש להיאבק בחריפות בארגונים החותרים תחת הציונות ועקרון השוויון בנטל".

רגב ציין, ש"אפילו הרמטכ"ל וראש אכ"א מביעים חשש לעתיד ביטחון המדינה בשל הגידול הדרמטי של היקף פטור החרדים משירות. לכן חובה על הממשלה והכנסת לעצור את פריחת ההשתמטות והאפליה בין דם לדם. יש לקבוע מכסה למספר הפטורים ולמספר תלמידי הישיבות שמקבלים מימון מן המדינה".

"לב לאחים" הוא ארגון של הציבור החרדי הליטאי שאותו מייצגת בכנסת דגל התורה. הארגון מתמחה בהחזרה בתשובה של ילדים ושילובם ברשתות בתי ספר להחזרה בתשובה. הדבר נעשה באמצעות אלפי ביקורי בית שעורכים אברכים בבתי הורים חילוניים ומסורתיים. לפי דף הארגון באתר ההחזרה בתשובה "ללמוד וללמד" לארגון 3000 פעילים. כלי מרכזי נוסף שלו הוא המוקד הטלפוני להרשמת תלמידים.

אתר "ללמוד וללמד" משמש כדרך נוספת לכוון נערים חילונים למדרשות של "לב לאחים". במדור השאלות והתשובות של האתר מופיעה שאלה של חוזר בתשובה: "אני מתלבט האם לנסות ישיבה ואם אני לא אצליח אלך לצבא או ללכת לצבא ואחרי השחרור אלך לישיבה". תשובת מערכת: האתר היתה: "מומלץ קודם לנסות ישיבה ואם חס וחלילה לא תצליח - תלך לישיבה". הדבר מוסבר בין היתר בחשש שאחרי הצבא הוא כבר לא ירצה ללמוד בישיבה.