זמן קריאה: 2 דקותשיתוף:

הצעה אחת בלבד הוגשה למכרז רשות מקרקעי ישראל לשיווק מגרש בשכונת מטע הזיתים ברמלה, והיא שזכתה: חברת מימושים מגשימים פוטנציאל תשלם כ-16.7 מיליון שקל עבור קרקע לבניית 102 יחידות דיור בבנייה רוויה, לא כולל מע"מ והוצאות פיתוח.

בנייה למגורים, אילוסטרציה. צילום: Ingolfson / Wikimedia Commons | צילום: Ingolfson / Wikimedia Commons
בנייה למגורים, אילוסטרציה. צילום: Ingolfson / Wikimedia Commons | צילום: Ingolfson / Wikimedia Commons

המכרז, שמספרו מר/84/2026, שווק במרחב מרכז של רשות מקרקעי ישראל. מחיר המינימום שנקבע למגרש עמד על 16,419,238 שקל (לא כולל מע"מ), וגובה הפיקדון לקיום הצעה היה 3,608,000 שקל. סכום הזכייה בפועל עמד על 16,701,364 שקל.

המגרש, שמספרו 110 במתחם א', משתרע על כ-3,923 מ"ר ומיועד ל-102 יחידות דיור בבנייה רוויה. הוא מהווה חלק מתוכנית 415-0503524, "מטע הזיתים רמלה", הנמצאת בחלקה הדרום-מערבי של העיר, מצפון לכביש 431, ומתפרשת על כ-114 דונם.

שכונת מטע הזיתים מתוכננת להיקף של כ-900 יחידות דיור, ולצדן מתחם תעסוקה ומסחר לאורך כביש 431. בתוכנית נכללים גם שטחים למבנים ולמוסדות ציבור, שטחי מסחר ותעסוקה, תשתית דרכים ושטחים ציבוריים פתוחים.

במכרזי רשות מקרקעי ישראל נקבע מראש מחיר מינימום לקרקע, וההצעה הזוכה היא הגבוהה ביותר מבין ההצעות העומדות בתנאי המכרז. במקרה הנוכחי, כאמור, הוגשה הצעה אחת בלבד, של חברת מימושים מגשימים פוטנציאל.

הוצאות הפיתוח והמע"מ אינם כלולים בסכום הזכייה ומשולמים בנפרד, ולכן העלות הסופית של הקרקע לכל יחידת דיור גבוהה מהחלוקה הפשוטה של סכום הזכייה במספר הדירות המתוכננות במגרש.

לפי הודעת הרשות, תוצאות המכרז מפורסמות באתר רשות מקרקעי ישראל.

The Butterfly Button