הקנס הוטל במושבו של סגן נשיא בית משפט השלום בטבריה, השופט יריב נבון (ת"פ 84339-06-26), בעקבות תביעה שהגיש איגוד ערים כינרת באמצעות התובעת עו"ד סנא חיר.
מה נטען בכתב האישום
על פי כתב האישום, הנאשם השיט במהלך חודש יוני 2026 אופנוע ים במהירות העולה על 5 קשרים, תוך ביצוע תמרון מסוכן, קרוב לקו השפל ובמרחק של כ-15 מטרים מהחוף, מספר פעמים.
בנוסף, נטען כי הנאשם חדר לקו ה-300 מטרים מהחוף כשהוא מסיע אדם נוסף על גבי אופנוע הים וגורר אבוב שאליו נקשרו שני אנשים, תוך הגברת מהירות וביצוע תמרונים מסוכנים שסיכנו הן את הנוסעים והן את הרוחצים בחוף.
לנאשם יוחסה עבירה לפי תקנה 68(ב) לתקנות הנמלים (בטיחות השייט), התשמ"ג-1982, יחד עם תקנה 110(א) לאותן תקנות, וכן עבירה מנהלית לפי תקנות העבירות המנהליות וקנס מנהלי (עבירות בטיחות השיט, משיטים ונמלים), תשס"ג-2002.

אפס סובלנות ומדיניות אכיפה מוחמרת
אריק טל, מנהל יחידת פיקוח ואכיפה באיגוד ערים כינרת, מסר כי האיגוד יפעל באפס סובלנות כלפי עבריינים המפירים את תקנות הנמלים בהתנהלות המסכנת את הרוחצים בכינרת, לרבות העברת תיעודי עבירות לתובעת האיגוד והגשת כתבי אישום שיובילו לקנסות כבדים כמו במקרה זה.
לדבריו, החל מחודש יוני השנה הוחמרה מדיניות האכיפה: המרחק מקו שפל המים שמאפשר הגשת כתב אישום בגין עבירה על תקנות בטיחות השייט 68א׳ ו-68ב׳ הוכפל, מ-50 מטרים ל-100 מטרים.
