כבכל שנה במהלך החופש הגדול, מקיים מגן דוד אדום את קורסי הקיץ המסורתיים, במטרה לשפר ולשדרג את הכשרתם הרפואית של בני הנוער המתנדבים במד"א. 1,751 מתנדבי נוער מד"א מכלל רחבי הארץ עברו במהלך הקיץ שלל הכשרות, שהגיעו לסיומן בטקס שנערך אמש בנוכחות בכירי הארגון, סגל הכשרות הקיץ והורי החניכים.

כלים
טקס סיום קורסי הקיץ של נוער מד"א. צילום: איתמר טרקטין, דוברות מד"א
טקס סיום קורסי הקיץ של נוער מד"א. צילום: איתמר טרקטין, דוברות מד"א

בטקס נכחו מנכ"ל מועצת ארגוני הנוער שלומי קסטרו, סמנכ״ל קהילה במד״א פרופ' אלי יפה, אחראי מתנדבים ארצי במד״א מרדכי בן הרוש, מנהל מחלקת הדרכה במד"א אליעז מור, בכירי הארגון, סגל הכשרות הקיץ והורי החניכים.

חניכי קורסי הקיץ של נוער מדחניכי קורסי הקיץ של נוער מד"א מקבלים את סיכת סיום הקורס. צילום: איתמר טרקטין, דוברות מד"א

במהלך הטקס קיבלו החניכים את סיכות סיום הקורס מידי המדריכים. 23 מצטייני קורסי הקיץ של מד״א הוזמנו לבמה לקבל את סיכת סיום הקורס מידי סמנכ״ל קהילה במד״א פרופ' אלי יפה, מנהל מחלקת הדרכה במד"א אליעז מור, אחראי מתנדבים ארצי מרדכי בן הרוש ומנהלת הקורס מיה אביב.

23 מצטייני קורסי הקיץ של מד23 מצטייני קורסי הקיץ של מד"א עלו לבמה לקבל את סיכת הסיום. צילום: איתמר טרקטין, דוברות מד"א

עוד במהלך הערב הוצגה להורי החניכים סקירה על אודות הקורסים השונים שעברו הקיץ, והם הוזמנו לעבור בין 24 תחנות ההדרכה אותן הפעילו בוגרי הקורסים. בין התחנות: תחנת הדרכת עיסויי לב והחייאה, טיפול במזרק אפיפן בהתקף אלרגיה, חבישות ופעולות ראשוניות מצילות חיים. בנוסף, במהלך אירועי טקס הסיום התקיימה התרמת דם, שבמהלכה הותרמו כ-30 מנות דם.

תחנות ההדרכה שהפעילו בוגרי הקורסים בטקס הסיוםתחנות ההדרכה שהפעילו בוגרי הקורסים בטקס הסיום. צילום: איתמר טרקטין, דוברות מד"א

הקורסים שעברו החניכים

בין מגוון הקורסים שעברו החניכים הקיץ: קורס מדריכים צעירים, המכשיר את החניכים לסיוע בתפעול קורסי עזרה ראשונה לנוער, בתרגולים ובימי הקהילה של מד"א; קורס מדריכי נוער, שמכשיר את חניכיו להדריך את השכבה הצעירה בעזרה ראשונה במהלך שנת הלימודים לקראת הצטרפותם למד"א; וקורס מנהיגות וחוסן נוער מד"א, המכשיר את החניכים להוות את דור המנהיגים הבא של הארגון, עם היכולת להוביל את הסובבים ברגעי שגרה ובעתות משבר. מתנדבי נוער נוספים סיימו הקיץ בהצלחה קורס תאר"ן (תחנת אירוע רב נפגעים) ונאמני החייאה.

כ-3,500 בני נוער נוספים, בוגרי כיתה ט' מרחבי הארץ, סיימו בתחילת הקיץ את הכשרתם בהגשת עזרה ראשונה לאחר שנה של לימודים, במסגרתה למדו קורס מגישי עזרה ראשונה ונחשפו לתכנים חינוכיים ולהעשרות, והחלו להתנדב באמבולנסים של מד"א בכל רחבי הארץ.

מתנדבי נוער מדמתנדבי נוער מד"א בתרגול פעולות מצילות חיים. צילום: איתמר טרקטין, דוברות מד"א

מנכ״ל מועצת ארגוני הילדים והנוער, שלומי קסטרו: ״סיום קורסי המדריכים של ארגון נוער מד"א הוא אירוע מרגש במיוחד והזדמנות מצוינת להודות על כך שיש לנו מדינה נפלאה וחזקה עם כוח הצלה לאומי מהטובים בעולם - ארגון מגן דוד אדום. אני מברך על האמון שנתנה הנהלת הארגון בבני הנוער, מתנדבי נוער מד"א, אשר שותפים למשימת הצלת החיים. אנחנו במועצת ארגוני הילדים והנוער בישראל גאים בפעילות ארגון נוער מד"א - פעילות שמשלבת תוכן מקצועי של הצלת חיים עם ערכים של סיוע לזולת, ערבות הדדית, הכרת האחר, מנהיגות וקיימות, ביחד עם השותפים שלנו בחטיבת חינוך וקהילה בקק"ל״.

מנכ"ל מד"א אלי בין: "מרגש לראות בכל שנה מחדש כיצד בני נוער משקיעים מזמנם הפנוי בחופשת הקיץ, ובמשך ימים ושבועות מגיעים למד"א, על מנת ללמוד, להתנדב ולתרום, והכל למען הצלת חיים. כוחו של מד"א טמון בהון האנושי המרכיב אותו, ונוער מד"א הוא נכס חשוב מאין כמותו לארגון. חודשי הקיץ מהווים פרק זמן משמעותי להגברת הכשירות של מתנדבי מד"א ולמתן כלים נוספים חשובים למשימת הצלת החיים".