שני חומרי הגלם שהכי מתאימים אחד לשני הם תפוחי אדמה וגבינות, וכך נוצרה מנת האוסורי:
בצק גרוזיני פריך בצורת עיגול במילוי תערובת גבינות גאורגיות, הנאפה בתנור אבן. המתכון שלפניכם באדיבות השף סימו בן חובל מהמסעדה הגיאורגית "פטרה" הממוקמת בחוף הקשתות באשדוד.

כלים
מאפה אוסורי
מאפה אוסורי

 

המתכון לבצק:
500 גרם קמח לבן
11 גרם שמרים יבשים
25 גרם חמאה
ביצה
כפית שטוחה סוכר
כפית גדושה מלח
3 כפות שמן קנולה
240 מ"ל מים פושרים

המתכון למלית:
200 גרם גבינת כנען
250 גרם גבינת חמד כפרית 16%
200 גרם גבינת פטה
2 כפות פתיתי גבינה צהובה.
2 כפות מוצרלה מגורדת
ביצה
2-3 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים ומעוכים למחית פירה

הציפוי:
ביצה
כף חלב

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה קמח, שמרים וסוכר יחד, יוצרים גומה ומוסיפים חמאה, ביצה ומים פושרים בהדרגה. את המלח והשמן מוסיפים לקראת הסוף וממשיכים ללוש עד קבלת בצק רך אך לא דביק. מכסים ומשהים כרבע שעה. מורידים את האוויר מהבצק שתפח מעט ומתפיחים כשעה.

2. על משטח מעט מקומח מחלקים את הבצק ל- 2 כדורים. לאחר מנוחה של כרבע שעה מרדדים כל כדור לעלה בעובי של כ- 2 ס"מ. את הגבינות מערבבים יחד עם הביצה ותפוחי האדמה. מניחים מחצית ממלית הגבינות, מרימים את קצוות הבצק וסוגרים (מעין צורת פרח).
3. הופכים את כדור הבצק הממולא כשהסגירה כלפי מטה ומשהים למנוחה של כרבע שעה. מעבירים לנייר אפייה מעט משומן, מקמחים מעל ומרדדים (בעדינות) לעלה בעובי של כס"מ וחצי. משהים כרבע שעה.
4.מורחים בביצה טרופה עם כף חלב ואופים בחום של 190 מעלות כרבע שעה עד הזהבה.