צ'יבורקי גבינות זוהי מנת רחוב אולטימטיבית המגיעה גם בגרסה הבשרית. בצק גרוזיני פריך בצורת עיגול במילוי תערובת גבינות גאורגיות, ירק, תירס וביצה קשה מגורדת, הנאפה בתנור אבן. אנחנו ממליצים לאכול אותו מיד כשהוא עוד קראנצ'י ופריך. המתכון שלפניכם באדיבות השף סימו בן חובל מהמסעדה הגיאורגית "פטרה" הממוקמת בחוף הקשתות באשדוד - מתאים ליומיום וכמובן לשבועות.

כלים
צ'יבורקי גבינות
צ'יבורקי גבינות

 

המצרכים לבצק:
700 גרם קמח לבן מנופה
מלח – כף שטוחה
2 כוסות מי סודה
חצי כפית אבקת אפיה
1 כוס שמן קנולה (240 מ"ל) 
1-1.5 כוס מים פושרים

המצרכים למלית:
3 ביצים קשות מגורדות במגרדת גסה
1 צרור שמיר קצוץ דק
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
200 גרם גבינה בולגרית מפוררת
250 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
2 בצלים בינונים קצוצים דק
5 שיני שום קצוצות דק
50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1 כף שטוחה של פלפל שחור
1-2 כפות גרגירי תירס

לטיגון:
כוס שמן קנולה (240 מ"ל)

אופן ההכנה:
1. לשים את חומרי הבצק לבצק מעט נוקשה, מורידים על משטח וממשיכים ללוש ולעבד את הגלוטן שבקמח עד שנוצר בצק חלק.
2. לחלק את הבצק לכ- 26-30 כדורים בגודל כדור פינג פונג.
3. לערבב את כל מצרכי המלית ולהניח במקרר למשך שעה.
4. לקמח משטח עבודה ולרדד כל כדור בצק לעיגול דק. למלא כל עיגול בכף מלאה מהמלית ולקפל לצורת חצי ירח לעבור עם מזלג מקומח על הקצוות ולהדק את הצ'יבורקי.
5. לטגן את הכיסונים במחבת עם שמן חם על אש בינונית-גבוהה עד להזהבת הצ'יבורקי משני הצדדים.
6. להניח על נייר סופג על מנת להספיג שאריות שמן. להניח על צלחת הגשה לפזר מעל מעט עלי פטרוזיליה לקישוט ולהגיש חם.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS