פערי השכר בין נשים לגברים: אשמת בחירת תחום הלימודים והמקצוע - בסקר מיוחד שערכו ב-SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון נחשף: נשים מרוויחות פחות מגברים מפני שהן מציבות את ההגשמה העצמית והעניין בעבודה לפני רמת ההשתכרות.

כלים
צילום: אילוסטרציה
צילום: אילוסטרציה

באילו מקצועות מתעניינות האישה הישראלית הצעירה בימינו? האם השאיפות משתנות עם הגיל או עם המעמד החברתי־כלכלי? על שאלות אלה ואחרות ניסו לענות לרגל יום האישה הבינלאומי בסקר מיוחד, שערכו במכללה האקדמית להנדסה ע״ש סמי שמעון באמצעות מכון גיאוקרטוגרפיה. הסקר בחן נשים בגילאי 14-30 בקרב האוכלוסייה היהודית ונחשף לראשונה בשבוע שעבר, בכנס "מובילות שינוי" שנערך במכללה.

הסקר מצביע על מגמה ברורה בה נשים מחליטות על מקצוע עתידי בהתאם לתחומים המעניינים אותן. כך לדוגמא 49% מהנשים שנשאלו בסקר ענו כי הן יבחרו תחום לימודים על בסיס עניין והגשמה עצמית. הפרמטר השלישי בחשיבותו אצל הנשים שנשאלו הוא נושא המשכורת הגבוהה, אותה ציינו 41% מהנשאלות.

תחום הלימודים הנחשק ביותר בישראל בקרב נשים, על פי הסקר, הוא תחום העיצוב (33%). במקום השני נמצא תחום ההנדסה (31%) ואחריו רפואה (29%). לאחר מכן מקצועות ההוראה (28%) והפסיכולוגיה (26%). רק כעשר אחוז מהצעירות שאופות לעסוק בפוליטיקה וממשל.

זוהר וולפרט כהן, מנכ״לית המכללה האקדמית להנדסה ע״ש סמי שמעון, אמרה: "בתקופה שבה מדובר רבות על המחסור החמור במהנדסות ובמהנדסים לתעשייה ולהייטק בישראל, משמח לראות כי זהו אחד המקצועות העיקריים שאותו שואפות הנשים הצעירות בישראל ללמוד, וכן לעסוק בו בעתיד. על המדינה לטפל באמצעות תכניות ארוכות טווח במצב העולה מהסקר, שבו ככל שהצעירות מתקרבות לגיל בחירת המקצוע כך יורדת השאיפה שלהן בתחום. לסייע להן לנפץ את תקרת הזכוכית, הפסיכולוגית בחלקה, שהן נתקלות בה ככל שהן מתבגרות. נשים עומדות בהצלחה רבה בלימודי ההנדסה ומשתלבות היטב בשוק העבודה ובעולם האקדמי".

אודות SCE, המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון:

SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון, הוקמה בשנת 1995 באישור המועצה להשכלה גבוהה, וכיום היא המכללה הגדולה בישראל ללימודי הנדסה. המכללה מפעילה שני קמפוסים, בבאר שבע ובאשדוד, ומעניקה תואר ראשון ושני ברוב מסלולי ההנדסה. כמו כן במכללה ישנם לימודי מכינה במרכז ללימודים קדם אקדמיים. בראש המכללה עומד פרופ' יהודה חדד המכהן כנשיא.