יו"ר מפלגת 'יש עתיד', יאיר לפיד, התייחס היום בכנס עתיד העם היהודי לתופעות האנטישמיות המתרחשות בארה"ב ובאירופה: הימים בהם יהודים הסתתרו מפני האנטישמיות נגמרו. אנחנו נתייצב מולה ביחד ומכאן מירושלים אנחנו אומרים ״עד כאן״. יהודים לא יסתתרו יותר, יהודים לא יפחדו יותר, ואנחנו מצפים מממשלות העולם להילחם באנטישמיות בעוצמה ובהחלטיות.

חה"כ יאיר לפיד. צילום: דוברות 'יש עתיד'
חה"כ יאיר לפיד. צילום: דוברות 'יש עתיד'

דם יהודי לא יהיה הפקר עוד. יו"ר מפלגת 'יש עתיד', יאיר לפיד, נאם בכנס של המכון למדיניות העם היהודי 2017 שנערך היום (1.3.17) בירושלים בפני מנהיגי הקהילות היהודיות מכל העולם. במהלך נאומו התייחס לפיד לאתגרים העומדים בפני מדינת ישראל והדיאלוג שיש לקיים עם יהדות העולם, על המתח בין הצורך של ישראל לשרוד ולהישאר מוסרית ועל המלחמה באנטישמיות.

במהלך נאומו התייחס לפיד לתופעות האנטישמיות המתרחשות בארה"ב ובאירופה ואמר: " לעתים נדמה שהדבר שמאחד את העם היהודי בימים אלה, הוא החרדה המשותפת שלנו מול עלייתה של האנטישמיות. כששוברים מצבות בסנט לואיס, מיזורי, זה קורה לי.

כשתוקפים שני צעירים יהודים בפריז, זה קורה לי. כשיהודים פוחדים ללכת ברחוב בקייב, זה קורה לי. כשילדה בת 13 נרצחת במיטתה בקרית ארבע רק מפני שהיא יהודייה, אני יודע שזה קורה לכם.

לפיד אמר כי הוא מצפה ממשלות העולם להילחם באנטישמיות: "הימים בהם יהודים הסתתרו מפני האנטישמיות נגמרו. אנחנו נתייצב מולה ביחד ומכאן מירושלים אנחנו אומרים ״עד כאן״. יהודים לא יסתתרו יותר, יהודים לא יפחדו יותר, ואנחנו מצפים מממשלות העולם להילחם באנטישמיות בעוצמה ובהחלטיות. דם יהודי לא יהיה הפקר עוד. יחד עם זאת, האנטישמיות לא יכולה להגדיר את הקשר בינינו. מה שמגדיר אותנו הוא לא אויבינו, אלא הקשר שלנו כמשפחה.

לפיד דיבר על הדיאלוג שצריכה מדינת ישראל לקיים עם יהדות העולם: מדינת ישראל לא יכולה להרשות לעצמה להניח שהיא מחוסנת מביקורת בקרב יהדות העולם, בדגש על יהדות ארצות הברית. אנחנו מאבדים את הדור הצעיר של היהודים הליברלים, גם בארה"ב וגם באירופה. בארה"ב זה גורם לכך שאנחנו מאבדים בדרך גם את בסיס הכוח שלנו במפלגה הדמוקרטית ואת מעמדנו העל-מפלגתי.

והוסיף: העם היהודי זקוק לדיאלוג אחר לגמרי מזה שהוא מנהל היום. הוא זקוק לשיח פתוח, אמיץ, נוקב, זהו תפקידה של מדינת ישראל להוביל אותו. תפקידה של ההנהגה הישראלית אינו לפתור בעיות פוליטיות רגעיות, אלא לשאול את עצמה מה יהיה פה עוד חמש שנים, עוד עשר, עוד עשרים? תפקידה של ההנהגה להניח את הבסיס הרגשי, האידיאולוגי והאינטלקטואלי שילדינו יוכלו להשתמש בו כדי להישאר אחים וחברי משפחה" דוברות 'יש עתיד'