שף גיא פרץ, מאסטר שף בינלאומי המתמחה במטבח ים תיכוני ומטבח מרוקאי עילי, שספרי הבישול שלו הפכו לרבי מכר: קסם המטבח המרוקאי, פשוט להיות שף וספר הבשר של גיא פרץ, במתכון לדג מרוקאי ברוטב אדום עם פלפל חריף, פפריקה ועשבי תיבול. המתכון באדיבות מסעדת גספאצ'ו הכשרה במתחם הולידיי אין באשקלון, שם השף גיא פרץ משמש כיועצה הקולינארי.

כלים
דג מרוקאי חריף של גיא פרץ
דג מרוקאי חריף של גיא פרץ

המצרכים:

6 דגי דניס (או בורי, מוסר, בס או אמנון), פרוסים לסטייקים (עם האדרה) עם הראש והזנב1/2 כוס שמן זית2 פלפלים אדומים חתוכים גס2 פלפלים אדומים חריפים חצויים10 שיני שום קלופות1 כוס עלי כוסברה קצוצים גס1 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים גס2 כפות פפריקה מרוקאיתמלח

להגשה:

1 לימון פרוס

אופן ההכנה:1 מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את שני סוגי הפלפלים ושום כ-2 דקות עד שעולה ריח. מוסיפים עשבי תיבול, מתבלים בפפריקה ומלח ומטגנים קלות.

2 מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הדגים לרוטב. מכסים ומבשלים כ-25 דקות עד שהדג עשוי והרוטב מסמיך.

3 מגישים בצלחת עמוקה בלוויית פרוסות לימון.

גיוון: אם משתמשים בפילטים, מכינים תחילה את הרוטב וכשהוא מוכן, מוסיפים את הפילטים ומבשלים 10-8 דקות.

לדף הפייסבוק של גספאצ'ו