האקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים תיקח חלק משמעותי באירועי חודש יוני בוורוצלאב, בירת התרבות האירופית 2016. האירוע המרכזי בחודש זה – Flow - הוא פרוייקט שבמרכזו קונצרט ענק שיתקיים על גדול הנהר אודרה.

כלים
המקהלה הקאמרית שליד האקדמיה
המקהלה הקאמרית שליד האקדמיה

היצירה The Flow Quartet למקהלה ולתזמורת מורכבת מארבעה פרקים, שכל אחד מהם עומד גם בפני עצמו, וביחד הם מספרים את סיפורה המורכב של וורוצלאב במאה ה-20. את הפרק הראשון ביצירה הלחין אודי פרלמן, סטודנט לתואר שני מהאקדמיה. פרק זה, Construction and Rythm מספר את סיפורה של וורוצלאב בין שתי מלחמות העולם. הטקסט שבחר פרלמן ליצירה בנוי מכתבים שונים של המשורר הגרמני היינריך היינה. פרלמן בחר בטקסט גרמני מאחר שבשנים אלה הייתה וורוצלאב שייכת לגרמניה. את שלושת הפרקים האחרים הלחינו מלחינים מפולין, צ'כיה ומגרמניה, סטודנטים מהאקדמיות של וורוצלאב, פראג ודרזדן.

בתזמורת שתמנה יותר מ-70 נגנים מהאקדמיות הללו, ישתתפו גם 15 נגנים של התזמורת הסימפונית ע"ש מנדי רודן של האקדמיה, והם יהוו כחמישית מהתזמורת. 30 זמרים מהמקהלה הקאמרית שליד האקדמיה יהיו חלק ממקהלת ענק שתמנה 8 מקהלות והם יהוו כרבע ממנה.

המקהלה הקאמרית שליד האקדמיה נבחרה לקיים את קונצרט הפתיחה לכלל הפרוייקט, שיתקיים ב-5.6. על קונצרט א-קפלה זה ינצח מנהלה המוסיקלי, סטנלי ספרבר. הקונצרט יתקיים באודיטוריום מריאנום היפהפה של אוניברסיטת וורוצלאב. המקהלה תבצע 16 יצירות בהן – עקדת יצחק מאת אהרון חרל"פ, אלהי צדקי מאת פאול בן חיים, ממעמקים מאת בן יפת, עטור מצחך מאת יוני רכטר ואברהם חלפי, שיר עם יפני, שיר של הביטלס ועוד.

את האירוע כולו הגה הבימאי הבריטי הנודע כריס בולדווין, מי שביים את אירוע פתיחת המשחקים האולימפיים בלונדון. בולדווין יביים את האירוע בוורוצלאב בהתאם לחזון שלו, להעביר לדורות הבאים את סיפורה של העיר במאה האחרונה. וורוצלאב הפולנית, לשעבר ברסלאו הגרמנית, מספרת את סיפורה הפרטי ואת סיפורה של אירופה כולה. לדבריו, אי אפשר לספר את הסיפור ללא התייחסות לארבע האוכלוסיות המרכזיות שלהן חלק בהיסטוריה של העיר – הגרמנית, היהודית, הפולנית והאוקראינית.

כחלק מהבימוי, יוקרנו על קירות ארבע הכנסיות המקיפות את האזור בו יתקיים הקונצרט, מיצג וידאו ארט שיתקשר לנושא. המארגנים מצפים לקהל של 200 אלף אנשים. ברחבי העיר יהיו פזורים מסכים שיציגו את הקונצרט לקהל שיבחר לצפות בו באווירה יותר אינטימית.

נשיא האקדמיה פרופ' ינעם ליף: "אנחנו גאים ביותר על שהאקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים נבחרה לייצג את ישראל באירוע בוורוצלאב. תודתנו למשרד החוץ שרואה גם הוא חשיבות רבה בהשתפותנו ועל תמיכתו הכספית".