עלי ניצנים (עלי כרוב ניצנים) מאודים עם פטריות שי-טאקי ובצל מוקפצים

כלים
פטריות שיטאקי עם עלי ניצנים ובצל. צילום – משה אליהו
פטריות שיטאקי עם עלי ניצנים ובצל. צילום – משה אליהו

רכיבים ל-6 מנות:

5 עלי ניצנים גדולים, או 7 בינוניים

100 גרם פטריות שיטאקי טרי (אפשר גם פטריות מסוג אחר)

בצל בינוני או 2 בצלצלי שאלוט, פרוסים

שמן זית להקפצה

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

חותכים את עלי הניצנים לאורך הציר המרכזי ומסירים את הגבעול הקשה. חותכים לרצועות של כ- 5 ס"מ וחולטים במים רותחים למשך 4-5 דקות. מסננים.

פורסים את הבצל והפטריות ומקפיצים בשמן זית עד להזהבה, מוסיפים את העלים המסוננים, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים תוך כדי הקפצה דקה נוספת. מכסים את המחבת וממשיכים לאדות כמה דקות נוספות עד לריכוך נוסף של העלים.

מגישים חם.

בתאבון!