כרוב ניצנים טרי בחמאת שום, פרמזן וצנוברים - מתכון מומלץ לכרוב ניצנים מתוך חוברת המתכונים של "חוות תקוע", באדיבות ענת לבל

כלים
כרוב ניצנים טרי בחמאת שום, פרמזן וצנוברים. צילום: אנטולי מיכאלו
כרוב ניצנים טרי בחמאת שום, פרמזן וצנוברים. צילום: אנטולי מיכאלו

מרכיבים:

350 גרם כרוב ניצנים טרי (מארז)

30 גרם חמאה

2 כפות שמן זית עדין

חופן צנוברים, קלויים

3 שיני שום, כתושות

גבינת פרמז'ן מגוררת (אפשר עם קולפן)

מלח, פלפל

אופן ההכנה:

· חולטים את כרוב הניצנים במים רותחים עם מלח כ- 5 דקות, עד שצבע הכרובונים הופך לירוק עז והם מתרככים קלות. מסננים היטב.

· במחבת עם שמן זית ממיסים חמאה, מוסיפים שיני שום כתושות ומטגנים קלות עד לריכוך קל של השום (זהירות שלא יישרף).

· מוסיפים את כרוב הניצנים ומקפיצים 3-4 דקות עד שהחמאה עוטפת את כל הכרובונים והם נצרבים קלות.

· מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, זורים את הצנוברים, מקפיצים דקה נוספת ומסירים מהאש.

· מגררים פרמזן ומגישים מיד.