המרכז הרפואי רמב"ם קיבל תרומה של 10 מליון דולר מהפילנתרופים ג'ואן וסנפורד וייל ומקרן משפחת וייל לבניית מחלקה אונקולוגית לילדים ומרכז ידידות ישראלי –פלשתינאי

כלים

המרכז הרפואי רמב"ם בחיפה וידידי רמב"ם בארה"ב הודיעו היום כי הפילנתרופים ג'ואן וסנפורד וייל וקרן משפחת וייל העמידו תרומה בסך 10 מליון דולר להקמת מחלקה המטו - אונקולוגית לילדים ע"ש ג'ואן וסנפורד וייל בבית חולים רות רפפורט לילדים החדש ברמב"ם, ולהקמת מרכז ג'ואן וסנפורד וייל לידידות ישראלית פלשתינאית ברמב"ם.

"אנחנו אסירי תודה על המתנה הנפלאה, אחת המשמעותיות בתולדות רמב"ם", אמר מנהל בית החולים רמב"ם בחיפה, פרופסור רפי ביאר, "הנדיבות יוצאת הדופן של בני הזוג ווייל מוכיחה חזון שיחזק מאוד את היכולת של רמב"ם לספק טיפול אונקולוגי איכותי לילדים מכל האזור".

פרופ ביאר הוסיף שהתרומה של הזוג וייל מוסיפה ליכולת של רמב"ם לקיים את היחסי הגומלין האנושיים והחברתיים שהם הבסיס ליצירת קשרים חיוביים בין בני האדם בישראל ובמדינות שכנות. "התרומה הזו מספקת לנו הזדמנות אדירה לקדם את המטרות האלו".

מר סנפורד ווייל, אמר במעמד ההצהרה על התרומה: "רמב"ם הוא מוסד יוצא דופן, שבו פועלים בצוותא רופאים, אחיות וסגל שייחודו הוא ברב גוניות שלהם, בהישגים הרפואיים והמחקריים וברגישות לטיפול רפואי".

מר ווייל הוסיף: "אשתי ג'ואן ואני לעולם איננו מסתפקים במה שהשגנו. יש לנו מטרה, להפוך את ישראל ואת האזור למקום שמח ויצירתי יותר מאשר היום. האמונה שלנו היא שחינוך ובריאות משמשים דרך לגישור על הבדלים תרבותיים".

המחלקה ההמטו - אונקולוגית החדשה ע"ש ג'ואן וסנפורד ווייל תהיה כאמור חלק מבית החולים החדש לילדים - בית החולים רות רפפורט שייפתח בתחילת 2013. המחלקה החדשה, שהיא היחידה שמשרתת את צפון מדינת ישראל , מטפלת כל שנה בכ 300 ילדים ישראלים ובכ 50 ילדים פלשתינאים.

מנהלת המחלקה היא פרופ' מרים בן הרוש, הנחשבת לאחת המובילות בתחום ההמטו - אונקולוגיה בארץ ובעולם. המחלקה החדשה שתבנה תהיה בסטנדרטים בינ"ל מתקדמים ותכלול גם מחלקת טיפול יום וגם מרפאות חוץ, יחידת השתלת מח עצם , חדרי כיתות, חדרי משחקים , פינות ביקור להורים ומשפחות ועוד מתקנים שיהפכו את המחלקה למובילה והמתקדמת מסוגה ותשפר את יכולת הטיפול של רמב"ם בילדים ובמשפחות.

"30% מאשפוזי הילדים ברמב"ם הוא על רקע של מחלת הסרטן מסוגים שונים והחדשות הטובות הן שאנו מסוגלים כיום לרפא כ 80 אחוזים מהילדים החולים" אומרת פרופ בן הרוש, "התרומה של משפחת וייל תאפשר לנו להגדיל את היקף ויכולת הטיפול בילדים מכל המגזרים".

המרכז לידידות ישראלי -פלשתינאי שיוקם בכספי התרומה ייפתח לדברי בני הזוג ווייל כדי לגשר על המצוקה ההומניטארית שבה נתקלים מטופלים מהרשות הפלשתינאית. "רמב"ם מספק את הטיפול הרפואי המתקדם ביותר", הסביר סנפורד ווייל, "המרכז החדש יאפשר לספק אירוח והלנה נאותים למטופלים מהרשות, וייעוד נוסף שלו יהיה להדריך ולפתח סגל של רופאים ואחיות פלשתינאים".

רעייתו של סנפורד וייל, גו'אן, הוסיפה: "המרכז לידידות ישראלית פלשתינאית יסייע לטפל בצרכים ההומניטאריים הדחופים של מטופלים פלשתינאים. בעת שבה יש צורך להקים גשרים בין העמים, המרכז יכול לסייע לקדם את השלום. אין הבדל בין ילד ישראלי וילד פלשתינאי ששוכבים זה לצד זה בעת שהם מקבלים עירוי דם או טיפול כימותראפי. אני ובעלי חזינו באיכות הריפוי המדהימה שקיימת ברמב"ם ברמה האישית של המטופלים, ואנו נרגשים מאוד על האפשרות שיש לנו להיות מעורבים בשיפור שירותי הבריאות במזה"ת. אמרתי לבעלי – אם הייתי חיה כאן בישראל, הייתי מנדבת בבית החולים בידוק בסוג הנתינה הזה".

איתן ורטהיימר, יו"ר חבר הנאמנים של רמב"ם אמר: שלום הוא מוצר שאותו חייבים "לייצר". אני מצדיע למשפחת וייל על התגייסותם "להביא את מוצר השלום אל השוק". אני מרגיש שנוצרת כאן חברות רבת שנים בין בני הזוג וייל ורמב"ם".

סנפורד וויל הוא נשיא כבוד של "סיטי גרופ". הוא ואשתו ג'ואן מוכרים כפילנתרופים פעילים מאוד בתחומי הבריאות , החינוך האמנות והתרבות.

מר וויל הוא יו"ר מועצת המנהלים של בית הספר לרפואה ומדעים של אוניברסיטת קורנל הנושא את שמו. כמו כן, בני הזוג הם חברים במספר רב של הנהלות של גופי תרבות , מדע ואמנות.

כחלק מהחזון של מר ווייל פתחה אוניברסיטת קורנל האמריקנית בית ספר לרפואה בדוחא, קטאר, הנקרא: Weill Cornell Medical College in Qatar , זהו בית הספר לרפואה האמריקני היחיד הפועל מחוץ לגבולות ארה"ב. מר ווייל גם הקים קולג' למדעים הנושא את שמו בטנזניה והוא חבר בחבר הנאמנים של בית חולים אקדמי חדש שייפתח בקטר בשנה הבאה.