מנהל המזון והתרופות האמריקאי ממליץ להגביל את השימוש באנטיביוטיקה בתעשיית הבשר בארה"ב. בישראל, מזהירים באנונימוס, אין פיקוח על השימוש בתרופות בתעשיית הבשר. הלולים התעשייתיים מהווים מעבדות-ענק לפיתוח חיידקים עמידים לאנטיביוטיקה

כלים

70% מהאנטיביוטיקה בארה"ב משמשת בתעשיית הבשר . בשל החשש מהתפתחות חיידקים עמידים לאנטיביוטיקה, הורה מינהל המזון והתרופות האמריקאי להגביל את השימוש באנטיביוטיקה בתרופות ובזרזי גדילה בתעשיית העופות והבקר. נכון לעכשיו, להנחיות תוקף של המלצות בלבד, אך ב-FDA אומרים כי בהמשך יקבלו ההמלצות תוקף חוקי.

באנונימוס, ארגון זכויות בעלי החיים הישראלי, אומרים בתגובה כי:"בישראל, כפי שהתריע מבקר המדינה, אין פיקוח אמיתי על הלעטת בעלי-חיים בתרופות. בזמן שכל אחד מאיתנו מחויב לגשת לרופא עבור מרשם לאנטיביוטיקה, הלולנים מלעיטים את 220 מיליון התרנגולים בתעשיית הבשר בישראל בכמויות עצומות של אנטיביוטיקה, בין אם כתרופות או כזרזי גדילה, ללא כל צורך באישור, ובאופן ששם ללעג את השימוש הזהיר שלנו באנטיביוטיקה. למעשה, הלולים התעשייתיים כיום מהווים מעבדות ענק לפיתוח חיידקים עמידים ומוטציות נגיפיות קטלניות.

ההמלצות שפרסם ה-FDA מעידות על עלייה במודעות הציבורית לנושא ובכוחם של צרכנים להביא לשינוי. אך ללא שיפור בתנאי כליאת העופות, צמצום האנטיביוטיקה עלול לפגוע בהם: הלולנים עלולים פשוט להמשיך להחזיק את העופות בצפיפות קטלנית כמו קודם – ללא ההגנה האנטיביוטית. התחלואה והתמותה בלולים יתפשטו אף יותר, ומספר העופות בתעשייה האמריקאית יגדל במאות מיליונים לשנה.

לא ניתן להחזיק בעלי-חיים בצפיפות קטלנית, כאשר גופם מעוות גנטית להאצת גדילתו לשם מקסום רווחים, ללא שימוש מתמיד בתרופות שירסנו את התפשטות התחלואה. זהו המחיר הבריאותי של ייצור בשר תעשייתי. בעולם של מיליארדי אנשים הצורכים כמויות חסרות תקדים בהיסטוריה של בשר - אין פתרונות קסם. הדרך היחידה להבטיח שגם ילדינו ונכדינו יוכלו להשתמש באנטיביוטיקה היא לצמצם ככל האפשר את צריכת הבשר."