נכים

( מתגייסים למען הקהילה)
יובל וגנר, מייסד ויו"ר עמותת נגישות ישראל

סקר של עמותת נגישות ישראל חושף: 50% מהאנשים עם מוגבלות לא יודעים למי לפנות בתקופת הקורונה, על מנת לבקש סיוע במזון, תרופות וציוד רפואי. בישראל חיים כ-1.5 מיליון אנשים עם מוגבלות, מהם כ-600 אלף עם מוגבלות קשה ו-200 אלף מהם מתגוררים לבד. סקר של עמותת נגישות ישראל בשיתוף מכון המחקר אינסייט מגלה כי 29% מאוכלוסיה זו חוששים שלא יקבלו לביתם אוכל בתקופת הקורונה, ו- 38% חוששים שלא יקבלו תרופות. יובל וגנר, מייסד ויו"ר עמותת נגישות ישראל: " יש עשרות אלפי אנשים עם מוגבלות שהרשויות והרווחה אינן מכירות ואליהם לא פונים והם לבד וללא עזרה. המערכות ממוקדות בקשישים, אך אוכלוסיית האנשים עם מוגבלות סובלת מאותם קשיים".

(זכויות האדם)
נגישות לציבור הנכים. צילום: אילוסטרציה

כ- 1,600,000 אנשים עם מוגבלות בישראל ממודרים מטקסי יום הזיכרון ואירועי יום העצמאות מאחר ורשויות מקומיות עוברות על החוק ואינן מפרסמות מידע מסייע אודות הסדרי הנגישות לקראת יום הזיכרון ויום העצמאות, עמותת "נגישות ישראל" ערכה סקר לבדיקת נגישות של טקסי ואירועי יום הזיכרון ברשויות המקומיות.

(ירושלים)
עו"ד חנה דוד

האם עיריית ירושלים מזניחה בכוונה את סימוני חניות הנכים בעיר על מנת לגבות כספים מהציבור? עו"ד חנה דוד: "שורה של מקרים שהגיעו לטיפולי מצביעים על התנהלות בעייתית של העירייה" לאחרונה נחשפה עו"ד חנה דוד, העוסקת בכלל בדיני תעבורה ובחילוץ נהגים מכתבי אישום עקב עבירות תנועה - למספר רב של מקרים שבהם נהגים תמימים ואזרחים שומרי חוק בירושלים חטפו קנסות כבדים על חניה בחניית נכים – וזאת ללא ידיעתם ומבלי כל כוונה לעשות זאת.

(זכויות האדם)
זכות וגם חובה - הנגשת המרחב הציבורי והעסקי. צילום: אילוסטרציה

"בחיים אני חותרת להישגים ומייצגת את ישראל בתחרויות בעולם, אבל את רוב חופי הים בארץ אני יכולה לראות רק מרחוק" (מורן סמואל) - עבור 20% מהציבור הישראלי, העדר נגישות במרחב הציבורי היא מחסום בלתי עביר. נסו לדמיין את עצמכם יום אחד רתוקים לכסא גלגלים וסעו לעשות סידורים. נסו לדמיין את עצמכם יוצאים לשעת טיול כשעיניכם עצומות ובידכם מקל הליכה. קמפיין חדש בו מככבים מורן סמואל, שרגא ויינברג ומורן מזוז, שלושתם אנשים עם מוגבלות שהגיעו להישגים מרשימים, מושק היום על ידי נציבות השוויון, ומבקש לגייס את התודעה הציבורית למען המאבק להנגשה מלאה.

(כלכלה צודקת)
 "מקורן של הקצבאות הללו בשנות ה-70 של המאה הקודמת, הן מיושנות ומורכבות טלאי על טלאי,"

‏אפשר להוציא כ-400,000 נכים וקשישים מקו העוני מידית - מנתונים שהוצגו בוועדה לצדק חלוקתי ושוויון חברתי עולה כי קצבאות הבסיס לנכים וקשישים בישראל משאירות אותם מתחת לקו העוני. פעילים חברתיים מציעים פתרון מידי לכ-400,000 עניים. קצבאות הקיום מכוונות לקיום אנושי מינימלי בכבוד אך הסכומים המשולמים לכ-400,000 קשישים ונכים בישראל רחוקים מלהיות כאלה המאפשרים קיום שכזה. זאת לאור יוקר המחיה בישראל ובהשוואה לקו העוני ולשכר מינימום.

(כלכלה צודקת)
דב חנין "עלינו לדאוג שגם הקצבאות האלה ישתוו לשכר המינימום"

ח"כ דב חנין בוועדה לצדק חלוקתי: "צדק חלוקתי זה רעיון פשוט - במקום לקצץ את מס החברות, על הממשלה להעביר את הכסף למוחלשים ביותר" ח"כ דב חנין קרא הבוקר בוועדה המיוחדת לצדק חלוקתי להעלות את מס החברות וכך להיטיב עם האוכלוסיות המוחלשות בחברה הישראלית "צדק חלוקתי זה רעיון מאוד פשוט: לקחת יותר מהעשירים ולתת יותר לעניים", אמר ח"כ דב חנין בדיון בוועדה לצדק חלוקתי, שעסק במצוקות של 400 אלף אנשים שחיים בישראל מתחת לקו העוני.

(כלכלה צודקת)
ח"כ קארין אלהרר, מראשי השדולה לזכויות אנשים עם מוגבלויות

״15 שנים - ודי!״ - ראשי השדולה לזכויות אנשים עם מוגבלויות, אלהרר, גילאון וקורן, קיימו כנס חירום בכנסת על רקע העלאה הצפויה בשכר המינימום תוך שחיקת קצבאות הנכות שלא התעדכנו 15 שנים. "יש להקים ועדה של ביטוח לאומי, משרד האוצר ומשרד הרווחה, שתקבל החלטה להובלת פתרון תוך שלושה שבועות. במידה ולא יתגבשו, נצא למחאה המונית של נכי ישראל". "כיום קצבת הנכות אינה מכבדת שום סטנדרט, אדם שצריך לדאוג לתשלומים שוטפים כמו שכירות, תרופות ומחייה אינו יכול להתקיים בכבוד מסכום קצבה של 2650 שקלים. קל וחומר כאשר אותו אדם נדרש להעסיק עובד סיעודי", אמרה אחת ממשתפות הכנס שמתניידת על כיסא גלגלים

(כלכלה צודקת)

מועצת משגב פרסמה קריאה למזכירויות היישובים לקידום ההנגשה של מבני הציבור, תשתיות ודרכים בתחום הישובים, כנדרש בחוק.

(צפון)

דיגיטציה בקדמת העשייה העירונית: בשבוע שעבר התקיימו שני טקסים במעלות תרשיחא- טקס סיום קורס מחשבים במסגרת פרויקט "מחשב לכל ילד" וטקס פתיחה חגיגי של התכנית "דיגיטציה בקהילה תומכת נכים"

(תרבות)

צופים בהצגה בקאמרי מבלי לראות: לראשונה בישראל עיוורים וכבדי ראייה נהנים מהצגות ומופעים באמצעות קריינות שמתארת להם את המתרחש על הבמה. הספריה המרכזית לעיוורים ולבעלי לקויות קריאה יזמה הנגשת הצגות תיאטרון בקריינות "חיה" לעיוורים וכבדי ראייה, באמצעות תיאור קולי.