מחקר

(מחקרים)
פרופ' מ.ק אילן גרינולד בכנס ברמב"ם. צילום: פיוטר פליטר

מחקר חדש ברמב"ם: 58% מהסובלים מכאב כרוני מתמודדים עם פגיעה בתפקוד המיני. כאבים כרוניים יכולים להשפיע על אספקטים שונים ומגוונים בחיינו. לפי מחקר חדש שנערך ברמב"ם, השלכות הבעיה יכולות להגיע גם לחדר המיטות ולהשפיע באופן משמעותי על חיי המין של אלו הסובלים מכאבים כדוגמת כאבי גב תחתון, מיגרנות וכאבי שלד.

(חדשות הבריאות )

מחקר שנערך בביה"ח בני ציון: תחושת אוטונומיה של אחות אחראית מפחיתה אירועים חריגים בבתי חולים

המחקר שנעשה ע"י מנהלת הסיעוד במרכז הרפואי בני ציון, אילנה פטרפרוינד, מרכזת פיתוח מקצועי ומחקר בסיעוד בביה"ח, ג’אנה שפס בשיתוף עם ד”ר יעל לבנה וד”ר שרית רשקוביץ, מהמכללה האקדמית עמק יזרעאל, שבחן את הקשר בין אקלים בטיחות המטופלים לבין רמת הבטיחות במחלקה ואת תפקיד המתווך של אקלים בטיחות מטופלים בקשר שבין מאפייני האחות האחראית לבין רמת בטיחות המטופלים

(דופק החינוך)
צילום אילוסטרציה (IDF)

הנהלת המוסד האקדמי החליטה: חיילי צה"ל הלומדים לתואר שני במסלול מחקרי בתחומים מוגדרים ייהנו ממלגת שכ"ל מליאה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב ההחלטה, שתיושם משנת הלימודים תשע"ח, התקבלה על רקע ההערכות של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב למעבר יחידות צה"ל דרומה ועל מנת להדק את הקשר עם צה"ל ומשרד הביטחון.

(מתגייסים למען הסביבה)
מנכ"ל קק"ל אלכס חפץ, ויו"ר קק"ל דני עטר

שבוע לפני פתיחת נטיעות ט"ו בשבט קיימה הקרן הקימת לישראל את יום העיון היחיד בארץ בנושאי ייעור בשבוע הבא תפתח הקרן הקימת לישראל את אירועי ט"ו בשבט ואת עונת הנטיעות. בשנה שעברה הציגה קק"ל את תורת ניהול היער החדשה שלה המכוונת לייעור בר קיימא וחידוש טבעי של היערות. לפי גישה זו ניהול היער מבוסס על שורה של מחקרים הלוקחים בחשבון את תנאי השטח והגורמים הסביבתיים בכל תא שטח.

(דופק החינוך)
תקצוב דיפרציאלי בחינוך

תוצאות המחקר הבין-לאומי פיזה מרץ 2015 פערים בין תלמידים מרקע חברתי-כלכלי משרד החינוך: התחלנו ביישום התקצוב הדיפרנציאלי שמוביל לצמצום פערים. פירותיו כבר ניכרים בתוצאות המיצ"ב של תשע"ו במשרד החינוך מדגישים: "הפערים החברתיים-כלכליים בין אוכלוסיות מרקע גבוה לרקע נמוך עדיין משמעותיים וגבוהים. המשרד מנהיג מדיניות ברורה של צמצום פערים שתבטיח הזדמנות שווה לכל ילדה וילד.

(מתגייסים למען הסביבה)
חנוכת מכון המחקר ונאום סגן השר קרא

בטקס שהתקיים הבוקר במרכז המבקרים במצדה נחנך מכון המחקר ים המלח, בו יפעלו יחדיו מדענים מישראל, ירדן והרשות הפלסטינית, על מנת לחקור את ים המלח, במטרה למצוא דרכים לשקם אותו ואת האזור הסובב אותו בשתי גדותיו. סגן השר לשתפ"א, ח"כ איוב קרא, הכריז בטקס כי יפעל לקרוא לקטע כביש 90 בין יריחו לאילת 'כביש מלכת שבא' - "לאות שיתוף הפעולה בינינו לשכנינו."

(מחקרים)

אתלטים גברים חווים ירידת תפקוד משמעותית יותר תחת לחץ מאשר נשים - כך מגלים חוקרים באוניברסיטת בן-גוריון בנגב כחלק ממחקר על השתתפות של גברים ונשים בטורנירי "גראנד סלאם" בטניס.

(תזונה וכושר)
פרופ' רות בירק

מחקר גדול היקף בקרב מעל ל 5000 משתתפים בתהליכי ירידה במשקל, שאינם מצליחים בתהליך בתקופה הראשונה, מצא שבאופן מעודד כל ירידה במשקל מנבאית הצלחה עתידית מאוחרת יותר בירידה במשקל. ביקורים תכופים ושקילות סדירות אצל דיאטניות מגדילים את הסיכוי לרדת. סוכרתיים ובעלי לחץ דם גבוה בעלי סיכוי נמוך משמעותית לרדת במשקל וזקוקים לאסטרטגיות טיפוליות מיוחדות.

(דרום)
אלמוג אזולאי עם פרופ' יהודה חדד. צילום מכללת סמי שמעון

אלמוג אזולאי, סטודנט מ-SCE זכה במלגת המר הדו-שנתית העומדת על כ-41 אלף ₪ לשנה ומוענקת לקבוצה מובחרת של סטודנטים, ומאפשרת להם להמשיך ללמודים לקראת תואר שני מחקרי באוניברסיטאות.

(חדשות הבריאות )
פרופ' פריד נח'ול, מנהל המכון לנפרולוגיה במרכז הרפואי פדה- פוריה. צילום: מיה צבן, דוברת המרכז הרפואי פדה- פוריה

צוות חוקרים וביניהם פרופ' פריד נח'ול, מנהל המכון לנפרולוגיה במרכז הרפואי פדה- פוריה זכה במענק מחקר מכובד במיוחד, בסך כמיליון ₪ מהקרן הלאומית למדע. החוקרים זכו במענק עבור מחקרם בנושא : חשיבות החלבון פנדרין (Pendrin) במאזן המלחים ולחץ הדם