nylonבעקבות יוזמת המשרד להגנת הסביבה - אושר תקן ישראלי לשקית רב פעמית. כעת יפעל המשרד להכרזת התקן כרשמי ובכך תיאסר למעשה חלוקת שקיות חד פעמיות. בעקבות אישור התקן, פנה השר ארדן לשר התעשייה והמסחר בבקשה כי יכיר בתקן כרשמי ומחייב ובכך ייאסר למעשה ייצור, ייבוא ושיווק של כל שקית פלסטיק שאינה עומדת בתקן

כלים

מכון התקנים אישר את הצעת התקן הישראלי לשקיות נשיאה רב פעמית שיזם המשרד להגנת הסביבה. התקן קובע מפרט לשקיות נשיאה לשימוש רב פעמי. התקן הוכן לבקשת המשרד להגנת הסביבה ומשרד התמ"ת והכנתו מומנה על ידי המשרד להגנת הסביבה. מספר התקן 6049.

השר להגנת הסביבה, גלעד ארדן: "אני בטוח ששר התמ"ת ייענה לבקשתי ויכיר בתקן כמחייב. תקן מחייב יפחית באופן דרמטי את השימוש בשקיות ניילון למינימום הנדרש בלבד, ויצמצם את המפגע הסביבתי הקשה של אלפי השקיות המסתובבות היום ברחבי הארץ, בבתים ובאתרי ההטמנה."

כיום שקיות הפלסטית חד פעמיות מחולקות בחינם וללא הגבלה לכל דורש ולכן צריכתם עודפת ביחס לצורך האמיתי בהן. מדי שנה מחולקות בישראל כ- 5 מיליארד שקיות חד פעמיות בשנה.

עיקרי התקן: התקן חל על שקיות שמידותיהן לפחות 20 ס"מ רוחב ו- 35 ס"מ אורך. התקן לא חל על שקיות פלסטיק הבאות במגע ישיר עם מזון. חובת סימון על השקית באופן ברור (גודל אות מינימאלי 3 מ"מ) הכולל את שם היצרן / יבואן, חומר הגלם ממנו עשויה השקית, מידות השקית. חובת כיתוב על השקית- "לשימוש רב פעמי". עמידות השקית – על מנת להבטיח כי השקית אכן מסוגלת לשמש פעמים רבות, נקבע מבחן לעמידות בעומס אשר יבוצע במעבדת מכון התקנים.

שקית אשר עברה את כל הבדיקות ללא קריעה, פרימה וכיו"ב מותאמת לשימוש רב פעמי. בתקן נקבעה שיטת בדיקה על מנת לוודא שהסימון על השקית יוותר לאורך זמן ולא ירד לאחר מספר שימושים קטן.