נשיא המדינה במסיבת עיתונאים על מזכ"ל האו"ם באן קי מון: "האו"ם חייב לפעול לקדם ביקור של רופאים ונציגי הצלב האדום אצל גלעד שליט. סוגיית שליט אינה פחות הומניטארית מכל סוגיה אחרת". נשיא המדינה קרא לאבו מאזן ולסלאם פיאד לשבת לשולחן המו"מ ללא דיחוי

נשיא המדינה ערך היום פגישת עבודה מדינית עם מזכ"ל האו"ם באן קי מון. בתחילת הפגישה נשאו השניים הצהרות משותפות לתקשורת: "ברוך הבא לישראל ולירושלים. עקבנו אחרי הפגישה במוסקבה ובסיכום הדברים שערכת שם. אנו מסכימים עם כך שיש לשים תאריך מטרה ולהשלים המו"מ מוקדם ככל הניתן. כרגע הבעיה היא לא כיצד להשלים את המשא ומתן, אלא כיצד לפתוח במו"מ.ישראל מוכנה להתחיל מיד ואם אני יכול לקרוא לשכנינו הפלשתינאים, לאבו מאזן – בואו נתחיל מיד ולא נבזבז זמן.הצענו לפלשתינאים הצעות מרחיקות לכת. הממשלה הנוכחית הציגה את השלום הכלכלי ששינה לחלוטין את החיים בגדה המערבית.האיפוק בגדה הוא תוצאה של זה, כך גם הצמיחה, - ערים נבנות, בתים נבנים, הם בונים כוח שיטור וחוקה וזה שינוי מכריע.זו ההוכחה לכך שההבדל בין המצב בין עזה לגדה ממחיש את ההבדל בין ההנהגה בשני המקומות, ואינו קשור בממשלת ישראל. ממשלת ישראל מוכנה להתקדם. ומוקדם ככל הניתן." אמר פרס.

בעניין עזה אמר הנשיא " אנו רגישים לצד ההומניטרי של החיים שם. אנו עוקבים מקרוב שלא יהיה מחסור במים או מזון. אנו מוכנים לעזור לעזה ובתנאי שלא תתמוך בטרור. ישראל עזבה את עזה , אין בה ישראלים – לא חיילים ולא אזרחים. עד היום איננו מבינים מדוע הם יורים. רק שלשום איבדנו חיי אדם.

בעניין גלעד שליט אמר הנשיא " לא לאפשר בדיקה רפואית לאדם שמוחזק בשבי שלוש שנים זה לא יאומן. עמדת האו"ם הברורה בעניינו חייבת להישמע. זה לא פחות בעל ערך בחשיבות האנושית מכל עניין אחר."

הנשיא התייחס לסוגיה האיראנית ואמר "יש את הבעיה האיראנית שממשיכה לשחק תפקיד שלילי באזור, היא מחמשת , מעודדת טרור, מאיימת בהשמדת ישראל שהיא נגד אמנת האו"ם ובזאת אנו מצפים לעמדה ברורה ממועצת הביטחון."

מזכ"ל האו"ם אמר בפתח הפגישה " זה תענוג וכבוד לחזור לישראל. אני זוכר שעמדתי כאן עם נשיא המדינה לפני למעלה משנה, בינואר של השנה שעברה, בתקופה קריטית של הקונפליקט בעזה. ביקורי כעת גם הוא בצומת דרכים חשוב. אני מביא לכאן מסר ברור מהקוורטט שהתכנס אתמול במוסקבה – שהמו"מ לפיתרון שתי המדינות הוא הדרך היחידה לישראלים ולפלשתינאים לממש שאיפותיהם. בעבור הישראלים המו"מ צריך להוביל לביטחון ואני מודע ומעריך את אתגרי הביטחון של עמך ושל ממשלת ישראל. כמזכ"ל האו"ם אמשיך להיות הוגן ואובייקטיבי בעבודה מול הקהילה הבינלאומית בהבאת שלום למזה"ת כדי שישראל והפלשתינאים יוכלו לחיות אלה לצד אלה בשלום וביטחון. תוך שאנו מחפשים דרך דיפלומטית לקדם את הדברים, זה חיוני להפסיק את האלימות והמתחים בשטח. אני מקדם את מחויבות ממשלת ישראל לפתרון שתי המדינות.יש להימנע מצעדים המקטינים את האמון או את התוצאות של המו"מ וזה כולל הקפאת התנחלויות. המטרה המשותפת של הקוורטט היא להשלים המו"מ תוך 24 חודשים. על מנת לעשות זאת צריך להתחיל במו"מ מידית ואני מסכים עמך הנשיא שהמו"מ צריך להחל ללא דיחוי. אני תומך במאמצי ארה"ב לפתוח ב"שיחות הקירבה" ומאיץ בישראלים ובפלשתינאים לנצל הזדמנות זו. אני מאמין ששיחות הקירבה יובילו לשיחות בילטראליות ישירות. היום בגדה המערבית עודדתי את ראש הממשלה פיאד להתחיל בתהליך שיחות הקירבה, אני אעשה את אותו הדבר בפגישתי עם אבו מאזן ומנהיגים ערבים אחרים בפסגת הליגה הערבית בלוב בשבוע הבא.

בעניין עזה אמר מזכ"ל האו"ם " מחר אבקר בעזה, היכן שהמצב מדאיג. אני מעריך את הצעדים החיוביים שההנהגה הישראלית עשתה לאפשר שיקומם של פרויקטים אזרחיים, זה מאפשר לי להביא מסר של תקווה לעם.אני מבין וחולק את הדאגות הביטחוניות של ישראל בהקשר לחמאס, אך המצור של ישראל מקשה ומעצים את הקיצוניים. אני בטוח שניתן להסיר המצור תוך דאגה לאינטרסים הביטחוניים של ישראל. בעזה אקרא למיליטנטים להפסיק מיידית את ירי הטילים ולשחרר את גלעד שליט מסיבות הומאניטריות."

בסיכום דבריו אמר המזכ"ל באן " שלום בין ערבים לישראל צריך להיות כולל. המצב בין ישראל ללבנון נשאר גבוה בסדר העדיפויות ואני מעריך מחויבותה של ישראל ליישום החלטת מועצת הביטחון של האו"ם 1701. אני תומך בחידוש המו"מ בין ישראל לסוריה ויש קונצנזוס בינלאומי על הצורך להידרש לסוגיית הגרעין האיראני.מטרתי בביקור - לומר שהשגת שלום אינה רק דחופה, היא גם אפשרית."

מזכ"ל האו"ם הודה למשלחת הישראלית להאיטי ואמר: " כמזכ"ל האו"ם, הרשה לי להביע את הוקרתי לממשלת ישראל ולעם בישראל על התגובה המהירה, הנדיבה והאפקטיבית לרעידת האדמה בהאיטי. בית חולים השדה וקבוצות החילוץ וההצלה היו אמיצים ואפקטיביים. פגשתי אותם בעצמי. זה היה ביטוי נפלא לסולידריות בינלאומית ואנושיות. תודה רבה. "

בתום ההצהרות קיימו השניים פגישת עבודה מדינית במסגרת ארוחת ערב שערך הנשיא לעמיתו בדירת השרד שלו. בפגישה דנו השניים בסוגייה האיראנית, במצב בעזה, במצב הביטחוני מדיני באיזור ובחיזוק הקשרים בין ישראל לאו"ם. הארוחה התקיימה באווירה חמה וידידותית. בתחילת הארוחה שיתף מזכ"ל האו"ם את הנשיא פרס במילים שלמד להגיד בעברית.

נשיא המדינה במהלך הארוחה התייחס לנושא האיראני ואמר שהאו"ם חייב לטפל בצורה קשה ורצינית הרבה יותר בסוגיה האיראנית. איראן קוראת להשמדת עם מצד אחד ומצד שני מתקבלת בכבוד מלכים על השטיחים האדומים באו"ם. מדוע אינכם אוכפים את החוקים של האו"ם? מדוע אתם ממשיכים לתת לאחמדינג'אד ליהנות ולהיות חבר מן המניין באו"ם כאשר כל פעולותיו מנוגדות לאמנת האו"ם. זה חייב להיפסק אתם חייבים לאכוף את אמנת האו"ם וזכויות האגם. על כולנו לקחת במלוא הרצינות את דברי אחמדינג'אד.אנו עוקבים אחר התנהגותו: הברחות הנשק, מימון מלא של חמאס וחיזבאללה, העשרת אורניום ורכישת ופיתוח טילים ארוכי טווח אינם משאירים שום מקום לספק!"

הנשיא התייחס גם לטיפול האו"ם בדו"ח גולדסטון: "ניהול וטיפול האו"ם בדו"ח גולדסטון הוא פשוט שערורייה. הדו"ח נכתב בצורה חד צדדית, ללא ביסוס של עובדות והוא רחוק מן המציאות. לא ניתן לשפוט בכלים ישנים מדינה דמוקרטית שנלחמת בארגון טרור. ישראל חוקרת ובודקת את עצמה בכל פעולה צבאית וחייבים להבין כי מלחמה נגד טרוריסטים הפועלים בלב אוכלוסייה היא מלחמה שונה לחלוטין מהמלחמות הקלאסיות של העבר."