נשיא המדינה, שמעון פרס נשא היום נאום מיוחד בכנס יעדי המילניום העוסק באתגרי הפיתוח בפניו ניצב העולם. בנאומו תקף הנשיא את אחמדינג'אד והדגיש את מחויבותה הבלתי מתפשרת של מדינת ישראל לכונן שלום בין ישראל לפלשתינאים ובין ישראל לכלל שכנותיה

MG_6711-s

נשיא המדינה יצא בקריאה מיוחדת לנשיא עצרת האום ואמר: "אדוני נשיא העצרת, לפני ימים אחדים קרא מנהיג איראן, אחמדינג'אד, להשמדת ישראל ולמחיקתה ממפת המזרח התיכון. אנו לעומתו מאמינים כי במזרח התיכון יש מקום לכל אדם, לכל אומה ולכל דת. אנו מאמינים כי כל בני האדם נוצרו בצלם האל, ויש רק אלוהים אחד הקורא לנו לא לשנוא, לא לאיים, לא לשאוף לעליונות על עם אחר ולא להרוג. ישראל תמשיך להתקיים ולשאוף לשלום עם שכנותיה. יש מקום למספיק מדינות במזרח התיכון."

בסיכום דבריו אמר הנשיא פרס: "אני קורא לפסגה זו להתייחס לשני אתגרים בוערים: הראשון, רתימת המדע והטכנולוגיה להעלאת תפוקת המזון. והשני, לעמוד יחד מול הטרור. עולם הנתון תחת טרור לעולם לא יהיה עולם תחת שליטה. עלינו להתאחד סביב תקווה משותפת."

במסיבת עיתונאים שקיים הנשיא לתקשורת האמריקנית והישראלית מייד בתום נאומו התייחס הנשיא לקבלת הפנים לה זוכה נשיא איראן אחמדינג'אד באו"ם ואמר: "אחמדינג'אד הוא הצהרה מהלכת נגד מגילת האו"ם. מגילת האו"ם אוסרת על מדינה חברה אחת לאיים על חברה אחרת בעוד אחמדינג'אד הולך בעולם ומאיים, מממן טרור, שולח נשק, מפיץ דברי הסתה מפלג את הפלשתינאים, מפלג את לבנון וממלא את האוויר בשטנה. על האו"ם להחליט אם חברות של מדינה כזו היא נכונה לאומות המאוחדות. בעיני עובדה זו מהווה סטירת לחי לעולם הנאור. הוא אומר שלנו אין עתיד במזרח התיכון? למדיניות שלו אין עתיד במזרח התיכון."

הנשיא נשאל לסוגיית המשך ההקפאה ואמר "ראש הממשלה נתניהו החליט בעבר על הקפאת הבנייה שתמשך 10 חודשים. לצערי הזמן שהוקצה לכך לא נוצל למשא ומתן ישיר שישיג תוצאות ותקופת ההקפאה עומדת להסתיים. כעת הצדדים מחפשים פתרון יצירתי, אינני מופתע כי מפעם לפעם נתקלים בבעיות במהלך משא ומתן, אני מכיר זאת מניסיון העבר ויש להשתמש ביצירתיות כשהצדדים מחפשים אחר פתרון.

הנשיא פרס נשאל בדבר סוגיית תאום הפגישה עם נשיא טורקיה עבדוללה גול והשיב "לקראת הגעתי לניו יורק נתבקשתי להשתתף בפאנל במסגרת יוזמת קלינטון לצידו של עבדוללה גול. נתתי לכך הסכמה עקרונית. לאחר מכן עלתה הצעה שנפגש, גם לכך נתתי את הסכמתי העקרונית. לאחר מכן הועלו תנאים שסיכלו קיומה של פגישה מועילה ולכן תאומה לא צלח. יחד עם זאת ישראל מעולם לא שינתה את גישתה החיובית והידידותית כלפי טורקיה ותמיד תהיה מוכנה להמשך דיאלוג קונסטרוקטיבי."