נשיא המדינה בביקור מיוחד במסגד אל ג'זאר בעכו לרגל הרמאדן: "אני מקווה כי עמי האזור יצאו לחירות ולחופש. אנו עדים לכך שהעם הלובי מוקיע מנהיגים דיקטטוריים ושחיתות ומבקש שלום וחירות"

נשיא המדינה שמעון פרס ערך היום (ג') ביקור מיוחד במסגד השני בחשיבותו ובקדושתו בישראל מסגד אל ג'זאר בעכו העתיקה כשהוא מלווה באימאם השייח' סמיר אסי וראש העיר עכו שמעון לנקרי.

הנשיא קיים את הביקור לרגל חודש הרמאדן במטרה לברך את תושבי ישראל המוסלמים ולברך את המוסלמים ברחבי העולם לרגל החודש הקדוש. הנשיא חלץ את נעליו בפתח המסגד עם האימאם, סייר בתוך המסגד וקיבל הסברים על מנהגי החג והתפילות. בסיום הביקור נשאו הנשיא והאימאם הצהרות משותפות לתקשורת.

האימאם פתח בדברים ואמר: "בשם המוסלמים אני את מברך כבוד הנשיא פרס על ביקורו במסגד הקדוש הזה. עכו היא עיר המתאפיינת בדו קיום, אהבה, ושיתוף פעולה בה תושבים יהודים וערבים כאחד חיים בסבלנות ובסובלנות. מכאן אני נושא תפילה יחד איתך- הידוע בכל העולם כאיש שמקדם שלום, שתעשה שלום עלינו ועל כל העולם. זה הזמן להתפלל לאלוהים שהשלום יתחזק באזורנו נוכח כל המהפכות בעולם הערבי".

הנשיא פרס אמר: "אני מבקש להודות לאימאם על הכנסת האורחים ונצל את ביקורי במסגד בחודש קדוש זה כדי לאחל לכל המאמינים המוסלמים בארץ ובעולם. כּוּל עַאם ווַאִנְתוּם בְּחַיְר (ברכת הרמאדן המסורתית) אני מתפלל שנצא מחוזקים מימים קשים אלו ונצא לתקווה לעתיד של שלום".

הנשיא פנה למארחו האימאם ואמר: "למנהיגים הרוחניים יש תפקיד חשוב בקידום השלום, בהוקעת טרור ובמניעה של שפיכות דמים. עלינו לאחד כוחות ולהיות כבאים של שריפה ושליחים המביאים את בשורת השלום. גם האמונה והדת שוללות טרור. הטרור הוביל לדם, צער ודמעות ויש להיות מאוחדים במאבק לחירות ושלום".

הנשיא התייחס גם להתפתחויות האחרונות בלוב ובסוריה ואמר: "אני מקווה כי עמי האזור יצאו לחירות ולחופש. אנו עדים לכך שהעם הלובי מוקיע מנהיגים דיקטטוריים ושחיתות ומבקש שלום וחירות".

עוד אמר הנשיא: "אני מלא התפעלות ממה שקורה בסוריה. המפגינים ברחובות הם אנשים אמיצים המסכנים את חייהם למען חירותם"

בסיום הביקור קיימו הנשיא והאימאם מפגש עם 50 מהנכבדים המוסלמים של העיר עכו. במסגרת המפגש דנו המשתתפים בחשיבות קידום השוויון בין יהודים וערבים במדינת ישראל. בהקשר זה אמר הנשיא כי "אסור שבמדינת ישראל יהיו פערים בין יהודים לערבים וכי יש לבצע חלוקת משאבים צודקת ושוויונית בהתאם לגודלם של האוכלוסייה הערבית בישראל וצרכיה".

הנשיא התייחס לביקורו בעכו ואמר: "עכו היא סמל לדו קיום, לכבוד הדדי ודווקא בימים של מתיחות טוב לבוא לכאן ולהתפלל ליציבות ולשלום. הרבה חושבים שמה שאני מדבר עליו הוא חלום אבל כאן בעכו רואים כי החלום מתחיל להתגשם.

לעכו היסטוריה עשירה במאורעות אך היא גם נקודה טובה ליצירת ההיסטוריה של השלום. ביקרתי בעכו בשעת משבר בשנת 2008 וכעת אני שב לכאן ורואה כי השקט ודו הקיום מובילים לחזרה של תושבים צעירים לעיר, לפתיחה של מפעלים חדשים ובתי עסק. עכו עולה כעת הרבה בזכות מנהיגיה הדתיים והלא דתיים על דרך של שגשוג".