נציגי הוועד נגד עינויים העידו בפני ועדת טירקל במשך 3 שעות: למעלה מ-700 תלונות נגד השב"כ ללא חקירה פלילית. לדברי נציגי הוועד הציבורי נגד עינויים מנגנון בדיקת תלונות המוגשות נגד חוקרי שב"כ מצוי למעשה בידי איש שב"כ ובפועל השב"כ בודק את עצמו, ללא שקיפות או פיקוח חיצוני כלשהוא

נציגי הוועד הציבורי נגד עינויים בישראל העידו הבוקר במשך שלוש שעות בפני ועדת טירקל הבודקת את תהליכי החקירה הפנימיים של זרועות הביטחון בעקבות ארועי המשט לעזה.

במהלך עדותם בפני הוועדה דיווחו מנכ"ל הארגון ישי מנוחין ומנהלת המחלקה המשפטית, עו"ד באנה שוגרי בדארנה כי בעשור האחרון הוגשו למעלה מ-700 תלונות נגד חוקרי שב"כ בחשד לשימוש בעינויים או התעללות נגד עצירים במהלך חקירות, אך בעקבותם לא נפתחה ולו חקירה פלילית אחת.

לדברי נציגי הוועד הציבורי נגד עינויים מנגנון בדיקת תלונות המוגשות נגד חוקרי שב"כ מצוי למעשה בידי איש שב"כ ובפועל השב"כ בודק את עצמו, ללא שקיפות או פיקוח חיצוני כלשהוא.

לדברי מנוחין ועו"ד שוגרי-בדארנה, לאורך כל השנים הללו דווח באופן שטחי רק על ארבעה מקרים בהם ננקטו צעדים משמעתיים נגד חוקרי שב"כ שפעלו בניגוד לנהלים, אך לא פורט מה ולמה ובפועל הפרקליטות והיועץ המשפטי לממשלה מעניקים חסינות מאחריות פלילית לכל סוכן שב"כ ומאשרים באופן בלתי ביקורתי את המלצות הממונה על בדיקת תלונות נחקרים – שהוא איש שב"כ שכאמור מעולם לא המליץ על פתיחת חקירה פלילית.

לדברי מנוחין, מאות עדויות של קורבנות עינויים ומאות תלונות שאינן נחקרות מלמדות כי סוכני השב"כ פועלים על פי מדיניות המתירה מראש עינויים, בניגוד להחלטת בית המשפט העליון בבג"צ העינויים משנת 1999 וכי מדיניות זו מגובה על ידי תרבות של אי-חקירת תלונות מעונים.

בסיום עדותם בפני ועדת טירקל ביקשו נציגי הוועד נגד עינויים מחברי הוועדה להמליץ על הקמת מנגנון חקירה עצמאי ובלתי תלוי שיבדוק באופן מהימן ושקוף תלונות של עצירים על עינויים והתעללות מצד חוקרי שב"כ.