עוף ברוטב תפוזים בטטה ותימין - מתכון בריאותי מיוחד, של שף קלאודיו פלסיאר, מתוך סדנת הבישול הבריא של בית הספר לבישול תדמור

כלים

רכיבים:

1 עוף שלם אורגני, או חתיכות עוף

1 בטטה גדולה חתוכה לחתיכות גדולות

1 בצל בינוני, חתוך לפרוסות או קצוץ לקוביות

1 כפית שמן קוקוס

גרידת תפוז (מ-2 תפוזים טריים) + מיץ טרי מ-2 תפוזים סחוטים

1 כף של תימין טרי או מיובש

¼ כוס אוכמניות מיובשות (ברכז תפוחים)

3 שיני שום כתושות

1 כף גדושה של קמח, מעורבב עם ¼ כוס מים

1 כפית מלח

אופן ההכנה:

העוף יכול להתבשל בתנור או על כיריים בתוך סיר. כדאי להשתמש בסיר גדול וכבד מאוד, עם מכסה ולבשל על הכיריים.

לסיר גדול, כבד ועמוק הכניסו את הבצל, שמן קוקוס וכמות קטנה של מים.

טגנו במשך 3-4 דקות, ואז הוסיפו את העוף בשלמותו (או חתוך לחתיכות). יש להביא להזהבה קלה במשך 4-5 דקות.

הוסיפו את מיץ התפוזים, גרדת התפוז, הבטטה, האוכמניות, השום והתימין. בשלו את התבשיל במשך 50 דקות, או עד שיתרכך.

טעמו והוסיפו תיבול לפי הצורך – ייתכן ותרצו להוסיף כמות נוספת של מיץ תפוזים, תימין או מלח. הוסיפו את הקמח , כדי להסמיך את הרוטב. חשוב לוודא שהתבשיל לא ירתח בשלב הזה.

עדכונים אחרונים

פבר 28, 2024

נגד הזרם

מתכונים
אוק 31, 2023

אופים באהבה

מתכונים
סלמון כשר
אוק 26, 2023

האם דגים צריכים שחיטה?

מתכונים