מכון ויצמן למדע

(מדע)
צילום מסך של האתר החדש

מיוחד ליום העצמאות - מכון ויצמן למדע מעלה לרשת: אתר ה-BDS הישראלי. לא, אל תתבלבלו לא מדובר בתנועת החרם אלא בראשי תיבות שמשמעותן "לבנות דיאלוג באמצעות מדע" או באנגלית BDS: Building Dialog through Science הוא המוטו של  אתר אינטרנט חדש שמוקדש למחקרים שנולדו בעקבות שיתוף פעולה צמוד בין חוקרים ישראלים לחוקרים ממקומות שונים בעולם.

(חלל)
לא כל הפיצוצים שווים. כוכבים שמתים בהתפוצצות נחלקים, בדרך כלל, לאחת משתי קבוצות: כוכבים צעירים וענקיים שמתמוטטים תחת המשקל העצום שלהם וזורקים את השכבות החיצוניות שלהם לכל עבר, וכוכבים מבוגרים יותר, שמאסתם דומה לזו של השמש שלנו, שעוברים פיצוץ תרמו-גרעיני. אבל התפוצצות הכוכב הידועה כסופרנובה SN 2005E, שנרשמה בינואר 2005, לא מתאימה לאף אחת משתי הקבוצות האלה. כך עולה מניתוח שביצעו ד"ר אבישי גל-ים והחוקר הבתר-דוקטוריאלי ד"ר חגי בנימין פרץ מהמחלקה לפיסיקה של חלקיקים ואסטרופיסיקה במכון ויצמן למדע, ושותפיהם למחקר

(מדע)

בחול המועד פסח תתקיים בגן המדע על-שם קלור חגיגה של תגליות, המצאות וניסויים היסטוריים מפורסמים. משפחות עם ילדים, קבוצות ויחידים מוזמנים להיכנס למנהרת הזמן, ולהתנסות בעולמם של גדולי הממציאים: מה בדיוק הבין ארכימדס כשנכנס עם כתר המלך לאמבטיה? מה הקשר בין התפוח שנפל על ראשו של ניוטון לבין שלושת חוקי ניוטון? כיצד הוכיח גלילאו גליליי שכדור הארץ מסתובב סביב השמש? ומה נופל מהר יותר מראש מגדל פיזה, ברזל או נוצות?