מחר, בטקס חגיגי, יסתיים קורס 'מרווה': כ- 150 בני נוער יהודים מרחבי העולם יסיימו חודשיים מפרכים של 'טרום טירונות'. 40% ממסיימי הקורס - מתכוונים להתגייס. בטקס שיתקיים בקבר בן גוריון ביום רביעי, 24.11 בשעה 16:00 יסיימו 141 בני נוער מרחבי העולם, קורס בן 8 שבועות של טרום טירונות

כ40% ממסיימי הקורס הצהירו כי הם מתכוונים להתגייס בעקבות הקורס ויתחילו בימים הקרובים את תהליכי המיון לצה"ל. רבע מהחניכים בקורס שיסתיים מחר, הצהירו כי הם מתכוונים לעשות עלייה.

הטקס יערך במעמד ר' האגף הביטחוני חברתי במשרד הביטחון, מר חיים בן עמי ואלוף משנה גולן בר לוי, מפקד מערך מג"ן בצה"ל.

אחת המשימות העיקריות שלקח על עצמו האגף הביטחוני חברתי במשרד הביטחון היא לחזק את הקשר בין הנוער בחו"ל למדינת ישראל ולעורר את התעניינותם במצב בארץ בכל התחומים ובייחוד במערכת הצבאית. מתוך כך, מקדם האגף את הפרויקט הנ"ל ומהווה גורם מרכזי בתיווך שבין בני הנוער בחו"ל למערכת הצבאית ולקורס מרווה.

קורס מרווה מתקיים כבר 29 שנים. מידי שנה, מגיעים ארבעה מחזורים של חבר'ה יהודיים בגילאי 18-25 מכל העולם לשמונה שבועות. בכל קורס משתתפים כ- 80-150 חניכים ועוברים פעילויות שונות הקשורות בארץ ישראל ובצבא. בני הנוער שמגיעים מחו"ל ללא כל מושג לגבי מהי מסגרת צבאית, מפקדים, דיסטנס ומשמעת צבאית, חווים טירונות מלאה, סופגים אווירה צבאית בבסיס סגור, עולים על מדים ורוכשים מיומנויות צבאיות.

מעבר לקשיים הפיזיים והמנטאליים עליהם הם צריכים להתגבר, החניכים נפגשים עם האווירה והתרבות הישראלית, נפגשים עם מגוון רחב של אוכלוסיות בארץ נחשפים להווי בארץ, למנהגים ולמציאות הישראלית. במקביל, הם מנסים ליצור קשר אישי ביניהם ולהתגבר על קשיי השפה ופערי התרבות של חניכים מכל העולם.

במהלך החודשיים החניכים לומדים על מורשת צבאית, עושים מטווחים ואימוני שדה. הם ישנים בשטח, עושים ניווטים ומסעות, לומדים קרב מגע, נפגשים עם לוחמים ולומדים על ההיסטוריה והמורשת של הארץ. הם מטיילים בארץ ונפגשים עם מגוון רחב של סממנים ישראליים אוכלוסיה, אתרים, טעמים ומנהגים ישראליים, כל זאת על מנת לחוות את האווירה הישראלית.

החוויה שעוברים החניכים במשך 8 שבועות מבגרת ומחשלת אותם וגורמת להם להבין טוב יותר את המצב בארץ. חלק מהחניכים מחליטים בעקבות הקורס לעזוב את ארצם ולהתגייס לשירות מלא , חלק מהם אף עושים עלייה. אלו מהם שחוזרים, הופכים ל 'שגרירים' בארצם בעקבות החוויה שעברו שגרמה להם להבין לעומק את המצב בארץ.

החניכים מאותרים באמצעות תנועות נוער שונות כגון:יהודה הצעיר, מכבי, ביתר, בני עקיבא וכו'. בודדים מהם, מגיעים בכוחות עצמם.

חיים בן עמי , ר' האגף הביטחוני חברתי במשרד הביטחון ברך את החניכים ואמר כי מדיניות האגף במשרד הביטחון מוכתבת על ידי שר הביטחון ומהותה חיזוק הקשר בין מערכת הביטחון ומדינת ישראל ליהדות התפוצות.

נתוני המשוב שלאחר הקורס, מעידים כיצד החוויה שעוברים בני הנוער משנה את תפיסתם וראייתם בנוגע לדילמות איתם צה"ל נאלץ להתמודד, שגרת החיים בצבא, ערכי צה"ל והזיקה לארץ ישראל.