דפני ליף: "איפה הדיור הציבורי? מה עם חינוך חינם לגיל הרך? מה עם מערכת הבריאות הקורסת? עכשיו צריך פתרונות אמיתיים"

עם אישורן של המלצות ועדת טרכטנברג היום בממשלה הכריזו במטה המאבק של המחאה החברתית כי לא יוכלו להסתפק בהמלצות החלקיות וקראו לממשלה להתייחס באופן רציני ומקיף למצוקות החברתיות שהוציאו בקיץ האחרון את אזרחי ישראל לרחובות.

במטה המאבק ציינו כי רק באמצעות תקציב מדינה חברתי חדש לשנת 2012 תוכל הממשלה להציע מכלול של פתרונות אמיתיים לבעיות הקשות.

לאחר אישור המסקנות אמרה דפני ליף: "אם הסיבה שהוציאה אותנו לרחוב היא משבר הדיור, למה הממשלה לא מציעה שום פיתרון משמעותי בתחום הזה? איפה הדיור הציבורי? איפה הדיור בר-ההשגה? במדינות רבות בעולם הבינו ממשלות שיש להתערב בשוק הדיור. בדו"ח הזה אין שום בשורה, רק המשך של אותה מדיניות שהביאה אותנו למצב הנוכחי. הרפואה הציבורית אפילו לא מוזכרת בצורה עקיפה – כאילו הממשלה לא מודעת למשבר החמור שקיים במערכת הבריאות הישראלית".

ליף הוסיפה: "יש פתרונות. הרבה מהם כלולים בדו"ח ספיבק-יונה. אני שבה וקוראת לראש הממשלה לגלות אומץ ולא להסתפק בהמלצות ועדת טרכטנברג אלא להביא בשורה אמיתית לאזרחי ישראל בדמות תקציב חברתי חדש".

הערב קיבלה מועצת אגודת הסטודנטים של אוניברסיטת תל אביב, ובראשה אורי רשטיק, יו"ר האגודה, החלטה לפיה הם מתנגדים לדו"ח טרכטנברג ולאישורו כמקשה אחת. נציגי הסטודנטים החליטו כי הם תומכים בהמשך המאבק. "אנו מתכוונים להמשיך במאבק הצרכני כנגד יוקר המחייה וכמו כן ננקוט בצעדים נוספים." אמרו הסטודנטים.

ח"כ אורית זוארץ (קדימה), בתגובה לאישור המלצות ועדת טרכטנברג בממשלה: "ראש הממשלה פוחד לפתוח את תקציב 2012 למרות שהוא יודע שזה הפתרון היחיד לדרישות החברתיות שהועלו על-ידי הציבור בקיץ האחרון. צר לי כי ממשלת נתניהו בחרה להימנע מדיון רציני בהמלצות ועדת טרכטנברג והעדיפה כהרגלה כיסאולוגיה על אידיאולוגיה."

זוארץ הוסיפה: "כעת, הכדור עובר לכנסת, שם אדאג להיות שותפה בדיונים הענייניים והמקצועיים בועדת כספים ובועדות השונות על מנת לקדם את השינויים הנדרשים ולוודא שמה שהובטח אכן יקודם וכדי למנוע יישום חלקי ומגומגם של ההמלצות הישימות של הועדה, בעיקר בתחום החינוך לגיל הרך."

באגודה לזכויות האזרח אמרו היום, כי "החלטת הממשלה לאשר את מסקנות ועדת טרכטנברג היא רק קצה הקרחון לשינוי חברתי, משום שהועדה לא הביאה בהמלצותיה שינוי תפיסתי לגבי אחריות הממשלה לזכויות אזרחיה.

אם הממשלה רוצה להביא לשינוי אמיתי, עליה לבחון מחדש את מדיניותה בכל אחד מהתחומים החברתיים ולקבוע יעדים בכל הנושאים החברתיים שלא נכללו בדוח: פיתוח מקומות עבודה, ביטול העבודה הקבלנית, סגירת פערים בבריאות ובחינוך, חיזוק שירותי הרווחה, עדכון מסגרות השכר, הפנסיה ומערך הביטחון הסוציאלי כדי שיאפשרו קיום בכבוד ועוד.

האגודה קוראת לממשלה להוכיח את מחויבותה לצדק חברתי באמצעות אימוץ חוק יסוד זכויות חברתיות במושב הכנסת הקרוב, ובאמצעות עריכת תקציב חדש לגמרי לשנת 2012 שיבטא מהלכים חברתיים משמעותיים"