אתמול (ד'), כ"ב שבט צוין יום גוש קטיף במערכת החינוך. במהלך כל השבוע, נערכו טקסים, פעילויות, הרצאות ומיצגים בכ-770 בתי ספר ממלכתיים וממלכתיים דתיים ברחבי הארץ. גם ביישוב ניצן, מקום מגוריהם של מאות משפחות מגוש קטיף, נערך טקס מיוחד במקום בו צפוי להיבנות מבנה הקבע של בית הספר האזורי "ניצני קטיף"

לרגל יום גוש קטיף במערכת החינוך שחל אתמול (ד'), נערכו במהלך כל השבוע פעילויות, הרצאות ומיצגים שנועדו לחשוף את היסטוריית ההתיישבות בגוש קטיף בקרב תלמידי ישראל. יום גוש קטיף נקבע בתאריך כ"ב בשבט במסגרת חוק המרכז להנצחת מורשת גוש קטיף וצפון השומרון, תשס"ח-2008. באותו תאריך לפני כ-35 שנים, עלה לקרקע היישוב הראשון של גוש קטיף, נצר חזני.

גם תלמידי גוש קטיף לשעבר ציינו את היום המיוחד. אתמול (ד') נערך בבית הספר האזורי בניצן "ניצני קטיף" טקס מיוחד לציון כ"ב שבט. ביישוב, מתגוררים מאות תושבי גוש קטיף לשעבר ובית הספר מונה כ-400 תלמידים. הטקס נערך במקום בו צפוי להיבנות מבנה הקבע של בית הספר האזורי אשר מאז ההתנתקות שוכן במבנים זמניים.

מעבר לכך, פעילויות רבות התקיימו במהלך השבוע בנושא גוש קטיף. בעזרת 800 ערכות לימוד שנשלחו לבתי הספר ברחבי הארץ, העבירו מחנכים, מורים ורכזים פעילויות ודיונים סביב נושא ההתיישבות בחבל עזה, ההתנתקות, שנות הטרור והפריחה בגוש. בנוסף, במהלך כל השבוע העבירו כ-120 תושבי גוש קטיף הרצאות בבתי הספר השונים ברחבי הארץ.

עד כה, רק בתי ספר ממלכתיים דתיים השתתפו ביום גוש קטיף, אך השנה לאחר שחומר הלימוד בנושא נכנס לחוזר המנכ"ל של משרד החינוך, לראשונה גם בתי ספר ממלכתיים לקחו חלק באירוע.

לרגל האירוע פנו למרכז הממלכתי להנצחת גוש קטיף אשר מפעיל את היום למעלה מ-770 בתי ספר מתוכם כ- 75 בתי ספר ממלכתיים.

מתוך ערכת הלמידה שהופקה וחולקה לרגל האירוע ניתן למצוא פעילויות חינוכיות בנושא סיפורו של גוש קטיף כחלק מהמפעל הציוני, התמודדות עם סוגיות של זהות אישית, זהות קולקטיבית וזהותה של המדינה וכן חומרים לדיון בדרכים לניהול מחלוקת בחברה יהודית-דמוקרטית וגיבוש עמדות מנומקות בדילמות העומדות על סדר היום הציבורי במדינה.

הערכה כוללת חוברת מידע ופעילויות ובה שני מערכי פעילות, 12 כרזות המבטאות היבטים שונים של ההתיישבות בגוש קטיף ובצפון השומרון, תקליטור עזרים ובו המצגת "גוש קטיף – סיפור ישראלי", כרזות ועזרים להדפסה.

מרכז קטיף- המרכז הממלכתי להנצחת גוש קטיף פועל על פי חוק ובמסגרת פעילותו יוזם ומקדם פרויקטים רבים בתחום מורשת גוש קטיף וצפון השומרון כגון:הפעלת מרכז מבקרים בניצן, הוצאת ספרים, הפקת סרטים,מלגות מחקר, סיורים ועוד.

מרדכי (מוכי) בטר מנהל מרכז קטיף: "אנו מברכים את משרד החינוך על כך שמצא לנכון לציין במוסדות החינוך בארץ את יום גוש קטיף בהתאם לחוק להנצחת מורשת גוש קטיף. אנו רואים חשיבות רבה בכך שעם ישראל יזכור את מפעל ההתיישבות בחבל עזה לדורות הבאים וכי הדילמות והעמידה של כלל החברה הישראלית בעת פינוי גוש קטיף ישמשו כבסיס לדיון פורה ודמוקרטי גם בשנים הבאות".