לראשונה בתולדות הכנסת: תושבים ירדנים, פלסטינים וישראלים נפגשו יחדיו עם חברי כנסת במסגרת יום הסביבה בכנסת - לקדם חלוקה צודקת של משאב המים. המשלחת נפגשה עם השר להגנת הסביבה ארדן, יו"ר האופוזיציה לבני, יו"ר הכנסת ריבלין ועוד

משלחת משותפת של תושבים ירדנים, פלסטינים וישראלים הגיעה היום (שלישי, 21.6) לכנסת ישראל במסגרת אירועי יום הסביבה בכנסת. הם הגיעו לכנסת על מנת להשתתף באירועי יום הסביבה ולהיפגש עם חברי כנסת בקריאה לקידום שיתוף הפעולה בין ממשלות ישראל, ירדן והרש"פ בניהול נכון וחלוקה צודקת של משאבי המים המשותפים לכולנו.

במשלחת השתתפו 11 משתתפים מירדן, 11 מהרשות הפלסטינית ועוד עשרה מישראל. התושבים, מקהילות הגובלות במשאבי מים משותפים כמו ים המלח, אקוויפר ההר ונהר הירדן, משתתפים בפרויקט הסנגור של ארגון ידידי כדור הארץ מזה"ת. הם פתחו את היום בסיור בכנסת, ולאחריו הם השתתפו בדיון בועדת הפנים והסביבה ובישיבת השדולה הסביבתית-חברתית.

בנוסף, הם ערכו סדרת פגישות פרטיות עם כתריסר חברי כנסת, בהם השר להגנת הסביבה גלעד ארדן, יו"ר האופוזיציה ח"כ ציפי לבני, יו"ר הכנסת ח"כ ראובן ריבלין, ח"כ דב חנין, יו"ר שדולת ים המלח ניצן הורוביץ, ועוד. במהלכן הם פנו לחברי הכנסת בבקשה לטפל בבעיות המים של קהילותיהם, כגון מחסור באספקת מים סדירה, זיהומי נחלים, והיעדר טיפול משותף בבעיות הביוב. במהלך פגישתם עם ח"כ אחמד טיבי, הוא בירך את מטרות המשלחת ואת המשתתפים מהרשות הפלסטינית ומירדן.

יו"ר השדולה לביטחון מים בישראל, הח"כ יואל חסון, נפגש עם המשלחת כולה, אז אמר כי: "למזרח התיכון יש פוטנציאל אדיר, אותו ניתן להגשים אם נשתף פעולה. לו היה משא ומתן ישיר ניתן היה להגיע לשיתוף פעולה אפקטיבי יותר, אך האפשרות לחיות ביחד מתחילה ברמת החיים היומיומיים ובבעיות אלה אפשר לטפל כבר עכשיו. נושא המים יכול להיות הדבק המחבר בין העמים במקום סיבה למלחמה, כפי שהיה בתהליך השלום עם ירדן."

גדעון ברומברג, מנכ"ל ישראלי בארגון ידידי כדור הארץ מזה"ת מוסר כי "היום באנו במשלחת משותפת ישראלית-ירדנית-פלסטינית, על מנת לומר למקבלי ההחלטות כי עלינו לשתף פעולה על מנת לפתור את הבעיות הסביבתיות מהן כולנו סובלים. המים מוחזקים כבני ערובה מסיבות פוליטיות, בזמן שהפלסטינאים סובלים מהיעדר אספקת מים והטיפול בביוב נעשה בנפרד באופן חד-צדדי. כל תושבי האזור ניזוקים מכך ועל כן אנו קוראים לחברי הכנסת לפעול במשותף עם שכנינו על מנת לשנות מצב זה."

יגאל מזור, מדריך טיולים מבית שאן שהשתתף במשלחת, אמר כי: "כתושב בית שאן, סבלתי קשות כשהפציצו אותנו הירדנים בשנות ה- 60, והאפשרות להיפגש ולהכיר את הצד השני היא חלום שהתגשם. אני מקווה כי פעילותינו המשותפת היום בכנסת תניב פירות בפתרון בעיית המים באופן חוצה גבולות".