לביבות לחנוכה

(מתכונים)

לביבת תפוחי האדמה המסורתית נפוצה בארצות אירופה אך כמעט לכל עדה יש גרסה משלה למאכל זה, המזוהה עם חג החנוכה. הלביבות המטוגנות מזכירות את נס פך השמן ועל כן הפכו לאחד ממאכלי החג הרשמיים, אך מאז ועד היום הלביבה עברה תהפוכות ושדרוגים וכיום קיימת במגוון וריאציות - למשל, לביבות בטטה ולביבות טורקיות

(מתכונים)

חג החנוכה הוא חגם של תפוחי האדמה. לקראת החג מגיעים תפוחי האדמה הראשונים של אסיף החורף לשווקים. היבול החדש משתלב עם מזג האוויר הקר שמגביר את התיאבון לאכילת מאכלים המבוססים על תפוחי אדמה, העשירים בעמילנים