בעקבות הרצח בבאר שבע, שנגרם לאחר שהנרצח העיר לרוצחים על כל שהם מרעישים מדי: עמותת מלר"ז המנהלת את מוקד הרעש היחידי בישראל, הציעה למשרד להגנת הסביבה "לשכב על הגדר עבור האזרחים" ולטפל ברעש מדיסקוטקים ואולמות אירועים ומגנים ציבוריים בשיתוף המשטרה במקום שהאזרח יתמודד עם כך לבדו - "יש לנקוט בצעדים אפקטיבים להפחתת מטרדי הרעש. יש בכוחנו להקים ולתחזק "סיירת רעש" שתדע לספק תשובה הולמת למטרד זה"

מלר"ז, המועצה הציבורית למניעת רעש וזיהום אוויר בישראל הינה היחידה בישראל המפעילה מוקד רעש ארצי. המוקד הוקם בתיאום מלא עם המשרד להגנת הסביבה.

זהו המוקד היחידי במדינה הנותן טיפול הוליסטי לבעיות רעש תוך כוונה להרגעת מריבות ובמטרה להביא לסיום סכסוכים בגין מטרדי רעש בדרכי שלום. התופעה של סכסוכי אזרחים בגלל הקמת רעש ע"י אחד הצדדים מוכרת היטב במלר"ז.

דרכי הפעילות של מוקד הרעש מפורסמות באתר מלר"ז כשהמטרה לצמצם את הסכסוך ולהשאירו בשלב ראשון רק בין האזרח הסובל מהרעש והאזרח האחר/הגוף היוצר את הרעש. מנהלי המוקד מציעים למתלונן על הרעש טיפול הדרכתי, מינהלי, משפטי ואקוסטי. בשלב הראשון, מוצע למתלונן לשלוח מכתב שמכינים עבורו ליוצר המיפגע.

מסתבר שרבים האזרחים המעדיפים להשלים עם רעש ולסבול עקב חשש מאלימות של הצד היוצר את המפגע.

כ-600 אזרחים פונים ל"קו הרעש" של מלר"ז מידי שנה. כשליש מהם מבקש רק לדעת מה דרכי הטיפול בהפסקת מיטרד הרעש אולם משהים את הטיפול בגורם הרעש. בהמשך, מלר"ז מציעה בשלב ראשון לפנות ליוצר המיטרד בכתב ומסתבר כי כ-20% מהציבור מפחד, כל אדם חמישי מסתובב עם פחד משכניו!! יוצרי הרעש ביודעין חלקם כוחניים מאד ואינם מוכנים לקבל הערות, מה עוד שלעתים "אינם שומעים" את הרעש שהם בעצמם יוצרים!

חלק גדול ממפגעי הרעש נוצר דווקא בסופי שבוע ובלילה ומלר"ז הציעה למשרד להגנת הסביבה להקים "סיירת רעש" אפקטיבית שתוכל להסתובב ולטפל במטרדי רעש.

המועצה מציעה להפעיל ניידות רעש שתפעל בעיקר בסופי שבוע במקומות בהם צפויות עוצמות רעש בלתי נסבלות כמו מועדונים, בארים ודיסקוטקים ואפילו בגינות ציבוריות ומקומות בהם צפוי להתקיים מטרד רעש. במידה ויתאפשר הקמת "סיירת הרעש" ניתן להגיש דו"חות על רעש ובמקרים מסוימים שבהם הרעש חוזר ונשנה להציע אמצעים להפסקת המטרד.

אחד האמצעים להפגת רעש בגנים ובמקומות ציבוריים, בנוסף להפעלת הפיקוח העירוני והמשטרה, הוא ע"י הפעלת אמצעים אקוסטיים טכנולוגיים שונים ממצלמות וידאו ומכשירים היוצרים רעש בתדר שאינו נוח לבני נוער, פירוק וזזת ספסלים וכיו"ב.

קו הרעש של מלר"ז פתוח לציבור בטלפון 03/5250038