ארגוני הטרור העבירו את זירת הפעילות האינטרנטית שלהם לרשתות חברתיות - בביירות דיווחו שחיזבאללה מחפש חומר על פעילות צה"ל בפייסבוק; בארה"ב, בריטניה וקנדה כבר הורו לחיילים להוריד כל פרט מזהה; ובפורום הפומבי והפתוח של החמאס מקבלים בזמן קצר הוראות כיצד לייצר פצצה שתפוצץ ג'יפ. "באופן פרדוקסלי, דווקא טכנולוגית התקשורת המתקדמת ביותר של המערב היא זו שארגוני הטרור משתמשים בה כדי להילחם במערב עצמו", אמר פרופ' גבי וימן שסוקר את הפעילות של ארגוני הטרור ברשת למעלה מעשור

האקרים שפורצים לבסיסי נתונים הם רק קצה הקרחון של פעילות ארגוני טרור באינטרנט: ארגוני טרור בינלאומיים העבירו את עיקר הפעילות שלהם ברשת האינטרנט למדיה החברתית וכבר כיום פועלות קבוצות פייסבוק שקוראות לתמוך בחיזבאללה, חמאס וקבוצות חמושות נוספות שהוכרזו על ידי המערב כארגוני טרור, כך עולה ממחקר חדש שערך פרופ' גבי וימן מאוניברסיטת חיפה.

"כיום כ-90% מהפעילות של ארגוני הטרור ברשת נעשית במדיה החברתית. השימוש בכלים אלה מאפשר לארגוני הטרור להיות פעילים ואקטיביים בגיוס חברים חדשים, כשהם לא מוגבלים עוד למיקום גיאוגרפי", אמר פרופ' וימן.

במסגרת מחקר רב שנתי של יותר מעשור, סוקר פרופ' וימן את אתרי האינטרנט - המוצפנים והפומביים - של ארגוני טרור בינלאומיים, קבוצות שתומכות בארגונים אלה, פורומים, סרטוני וידאו ולמעשה כל מידע שזורם ברשת וקשור בטרור העולמי.

לדבריו, המעבר למדיה החברתית, ובעיקר לפייסבוק וטוויטר, לא פסח גם על ארגוני הטרור כשהמטרה המרכזית היא גיוס של מועמדים חדשים, בכל זירות המדיה החדשה: פייסבוק, חדרי צ'אטים, ערוצי סרטונים ביו-טיוב, ,MY-SPACE ועוד. "המדיה החברתית מאפשרת לארגוני הטרור להיות היוזמים, לפנות בבקשות לחברות, להעלות סרטונים ולא להסתפק עוד ביכולות הפסיביות של האתרים הרגילים", הוא ציין.

כאמור, הפופולאריות הרבה של הפייסבוק לא נעלמה מעיניהם של ארגוני הטרור ובנוסף לניסיונות לגייס חברים חדשים, הם משתמשים בפייסבוק כמקור לחומר מודיעיני: דיווח שמקורו בלבנון כבר דיווח בעבר כי החיזבאללה מחפש חומרים על פעילות צה"ל בפייסבוק ומדינות רבות, כולל ארצות הברית, קנדה ובריטניה, כבר הורו לחייליהם להוריד כל מידע אישי מהרשת החברתית הפופולארית מחשש שאל קעאידה מנטר אותה.

"הפייסבוק הפך למקום מצויין לחיפוש מידע מודיעני. רבים מהמשתמשים כלל לא טורחים לבדוק למי הם מאשרים חברות ולמי למעשה הם מעניקים נגישות למידע אישי רב על חייהם. במקביל, הטרוריסטים עצמם יכולים ליצור לעצמם פרופילים שיקרים וכך להיכנס לקבוצות מאוד מובחנות", אמר וימן.

שימוש נוסף, אותו המדיה החברתית ממקסמת – מבחינת ארגוני הטרור לפחות – הוא העברת המידע "המקצועי": את ההתכתבות הבאה ניתן היה לקרוא בפורום הפתוח והלא מוצפן של הזרוע הצבעית של החמאס, "גדודי עיז-עדין אל-קאסם": "יש לי קילו של אצטון. אני רוצה לדעת איך להכין פצצה ממנו בכדי לפוצץ ג'יפ צבאי". תשובתו של חבר אחר בפורום לא איחרה לבוא, עם הסברים מפורטים כיצד להפוך את החומר הנפיץ לפצצה הרסנית.

"באופן פרדוקסלי, דווקא טכנולוגית התקשורת המתקדמת ביותר של המערב היא זו שארגוני הטרור משתמשים בה כדי להילחם במערב עצמו", סיכם פרופ' וימן.