קיבוץ אייל שבשרון נוסד בשנת 1947 על ידי עולים ממזרח אירופה וניצולי שואה מתנועת הנוער "דרור". מקור השם 'אייל' הינו סמלי ופירושו כוח, עוז. במלחמת העצמאות נחרב הקיבוץ ולאחר שנה ייסדו חבריו את המשק במקומו הנוכחי. לאחרהתפרקות הגרעין הראשון הגיע הגרעין של מחנות העולים אליו הצטרפו גרעינים נוספים.הקיבוץ משתייך ל'תנועה הקיבוצית' ומשנת 2001 מתנהל הקיבוץ באורחות חיים של 'הקיבוץ המתחדש'. ענפי המשק העיקריים הם מפעל אלקטרוניקה, מפעל אופטיקה, פרויקט פנאי ונופש, רפתומטעים

כלים

אטרקציות באזור :

פארק אפק – תל אפק הוא תל המכיל את שרידיה של העיר התנ"כית אפק. למרגלות התל נמצא מעבר אפק, פרוזדור צר העובר בין הרי השומרון במזרח וביצות הירקון במערב. המעבר הוא חלק מדרך הים הקדומה שחיברה בין מצרים ובין מסופוטמיה, וחשיבותו האסטרטגית מובנת על רקע המבנים הרבים שהוקמו בתקופות שונות כדי לחלוש עליו.

זהו גן לאומי הנמצא על גדות חלקו הנקי של הירקון, בלב הכרך הסואן של האזור המיושב ביותר בארץ בין פתח תקווה לראש העין.

כמה מהנקודות שכדאי לבקר בפארק: - הסכר - בריכת הנופרים - האגם הגדול - הנמצא מעט דרומית לגשר הרבת. שם ניתן אף להתרחץ ולדוג. - גשר הרכבת - נמצא בקצהו הדרומי של הפארק, וכיום שוב עוברות בו רכבות.

שעות פתיחה:

אפריל-ספטמבר: 08:00-17:00 אוקטובר-מרץ: 08:00-16:00

מחיר כניסה: יחיד: מבוגר: 23 ש"ח, ילד: 12 ש"ח קבוצה: מבוגר: 19 ש"ח, ילד: 12 ש"ח. חינם למנויי מטמון 50% הנחה לאזרח ותיק

טלפון: מתחם אפק 03-9030760

בתוך פארק אפק ישנן אטרקציות שונות וביניהן: מבצר אנטיפטרוס – במרכזו של תל אפק ממוקם מבצר עות'מאני שמור במצב טוב מהמאה ה-16 אליו. שאפשר לעלות אליו עם הילדים, להציץ דרך חרכי הירי ולדמיין איך פעם הצבא של דוד המלך כבש את המקום מידי הפלשתים ולראות מדרום את שרידי השוק הרומי שהקים הורדוס כחלק מהעיר אנטיפטרוס.

נוף הגן הלאומי, המבצר, המדשאות והצומח, משמשים תפאורה טבעית לאירוע המתקיים למרגלות המבצר ומקנים לו אופי ייחודי.

בחפירות במקום נתגלה מבצר המכונה "מבצר אנטיפטריס" (או "מבצר אנטיפטרוס"). המבצר נבנה על ידי התורכים בתקופה העות'מאנית ונקרא בינאר באשי, שמשמעותו – ראש המעין, שם הנשמר בשמה של העיר השוכנת ממזרח – ראש העין.

המסלול משלב הכרות עם מעבר היסטורי בו עברו אלפי לוחמים לאורך השנים והאתרים שהגנו עליו, תצפית מהממת על אזור מישור החוף, הליכה לאורך חלקו הנקי של הירקון ואזור מצויין לפיקניק של סוף השבוע באווירה פסטורלית.

משך המסלול: יום.

עונות: סתיו, אביב, קיץ, חורף.

מאפיינים: מעגלי, מתאים למשפחות, טיול פריחה, מתאים לנכים / עגלות תינקות, רומנטי, מתאים לאופניים, חלק משביל ישראל.

רמת קושי: קל. אורך בק"מ: 3. דירוג: 9.2

מסלולי אופניים מסלולי אופניים לאורך הירקון. ישנם מסלולים שונים היוצאים מנקודות שונות וכולם מסתיימים בפארק אפק. אחד המסלולים המומלצים הוא מסלול המתחיל מצומת גהה כאשר משם מצפינים כ-1.6 ק"מ עד למעבר הכביש מעל נחל ירקון ומשם יורדים על משטח הבטון לגדה הצפונית של הנחל.

דרגת קושי :קל – בינוני. אורך המסלול : כ-20 ק"מ. משך הטיול: 2 – 4 שעות. עונה מומלצת: סתיו, אביב, קיץ.

חוות סוסים בקיבוץ אייל – החווה מכילה כ-20 סוסים.

פרטים ליצירת קשר: אילנה – 052-3310783

לימפולנד – אתר משחקים ובילויים הנמצא בקיבוץ אייל. השם 'לימפופו' נבחר מתוך מאגר שמות שהציעו ילדי קיבוץ אייל. זהו אתר בילוי ופנאי עם שפע של אטרקציות לכל המשפחה הנמצא בקיבוץ אייל. ניתן למצוא שם בריכות לכל הגילאים, רחבת מתקנים מתנפחים, משחקי שולחן לגדולים מיני קרטינג, קיר טיפוס לילדים, פינת יצירה ועוד.

דרך הגעה: כביש 444 פונים מזרחה בצומת אייל, או בכביש 6 יוצאים במחלף אייל לכיוון כוכב יאיר.

מחיר: 65 ₪ לאדם.

שעות פתיחה: שבתות וחגים 09:30-17:00

טלפון: 09-7639201

יקב ססלוב – 5 דקות מכפר סבא בקיבוץ אייל שוכן לו יקב ססלוב. יקב ססלוב הינו יקב בוטיק משפחתי מהיקבים הראשונים בישראל. ברי ססלוב, היינן ובעל היקב, הוא אחד החלוצים בעולם היין אשר במקביל לעשיית יין גם מחנך להבנת ולהערכת יין.

המבקרים ביקב ססלוב נהנים מהסבר על עשיית היין הייחודית, הכרמים האורגניים, החביות. היקב עורך טעימת יינות מודרכת עם יינות היקב, לומדים לטעום יין באופן יותר מודע, למה לסובב את הכוס, איך להבחין בכל הניחוחות, איך לאחסן יין, מה לעשות עם יין אחרי הפתיחה, התאמה של יין לאוכל ובעיקר איך ליהנות מיין ומהחיים יותר מאשר רגע לפני. עלות סיור וטעימה- 30 ₪ לאדם מינימום 10 משתתפים

ניתן לערוך הרצאות וסדנאות דינמיות וחווייתיות מותאמות לאירועים שונים. סיור מודרך יש לתאם מראש. בספונטני: שבת 11-16 שישי 10-14 ימי א'-ה' 9-13.

טלפון: 09-7492697

יקב אבידן – יקב בוטיק משפחתי המיישן את יינותיו בחביות עץ אלון ומפיק אותם בסדרות קטנות. ליקב אבידן שלוש סדרות:

- אבידן בלנד דה נואר: סידרת הבלנדים. מיושן לתקופה של 10-12 חודשים.

- אבידן ריזרבד: סידרת האיכות, יינות זניים. מיושן לתקופה של 16-20 חודשים

- אבידן פרימיום: סידרת הדגל, מושקת רק בשנים שישנה החלטה שהיין הינו אכן פרימיום.

יקב משפחת אבידן השוכן בקיבוץ אייל (סמוך ליקב ססלוב הוותיק) הוא יקב בוטיק משפחתי המלווה במקצועיות וביצירתיות את תהליך עשיית היין מהכרמים, הממוקמים בהרי יהודה ועד לבקבוק.

טלפון : 09-7719382

שמנא- בית בד בוטיק

שמנא - חקלאות עברית שורשית פוגשת מסורת של יצרני שמן זית מובחר מטוסקנה-איטליה. במושב חגור שבין דרום השרון לשיפולי השומרון, מפעילים יחד בני הדור השני, השלישי והרביעי למשפחת אברמוב את 'שמנא' - בית בד 'בוטיק' מטוסקנה איטליה, עם טכנולוגייתOlio Uno הייחודית. ב'שמנא' משלבים מסורת של חקלאות עברית שורשית, עם מסורת של יצרני שמן זית מובחר מטוסקנה-איטליה.

חווית מסיק

הקבוצות גם מתארחות בבית הבד וחוות מסלול הדרכה ומסיק המותאם לילדים או למבוגרים. בנוסף לחוויית המסיק, כובשים האורחים זיתים למאכל, צופים בהדגמת מסיק מנערת עם טרקטור וזוכים להדרכה במסלול מהכרם ועד הבקבוק.

חוויית מסיק ארצישראלי ב'שמנא' היא חוויה כפרית אמיתית ומיוחדת במרחק קצר ונוח לנסיעה: 15 דקות מתל-אביב ורמת גן ו 10 דקות מכפר-סבא, רעננה ופתח תקווה. המסיק מותאם כאמור למשפחות עם ילדים ומשכה כשעתיים עד שלוש שעות במסלול "מכרם הזיתים ועד הבקבוק".

וכאשר הבטן מתחילה להשמיע רעשים....

הבוחשות בקדרה

המקום הוא לא מסעדה ולא פתוח באופן קבוע אלא בתיאום מראש. ניתן לערוך במקום אירועים פרטיים ועסקיים, סדנאות בישול והתכנסויות מסוגים שונים.

בתחילת קיץ 2009 נפתח בקיבוץ אייל מקום מיוחד על טהרת האהבה לאוכל הבא לתת מענה נרחב ומגוון לקהלים שתשוקתם לאוכל, הכנתו, הגשתו ואכילתו בראש מעיינם כמו גם לכל המחפש לקיים אירוע פרטי קטן, יוקרתי ומושקע.

טליה תדהר – צפרוני, המגיעה מתחום ניהול והקמה של מסעדות והפקת אירועים חברה לענת הרנוי שהבישול הוא מנת חלקה מגיל קטן ושתיהן יחד החליטו להגשים חלום ולהקים בית שייתן מענה מושלם לכל מי שרוצה ללמוד על הכנת מאכלים מכל העולם, להכין בעצמו, ליהנות מאירועי נושא ולקיים את ההפקות הפרטיות שלו באווירה שונה ומיוחדת.

מתחם "הבוחשות בקדירה" הוקם בקיבוץ אייל בסמוך ליקבי ססלוב ואבידן וכולל חצר פנימית עם תנור טנדורי, מעשנת, טאבון, גריל גדול ופסלי אבן וחלל פנימי רחב ידיים המיועד לקיום סדנאות, אירועים וחוויות קולינריות מענגות, כמו גם ספריית בישול ענפה, מטבח פונקציונאלי, פינות ישיבה ופינות הכנה והכל - בעיצוב אותנטי הנשען על טעמן האקלקטי והרומנטי של בעלות המקום.

ב"בוחשות בקדירה" מועברות סדנאות כגון : סדנת סטייקים, סדנת פירות ים, סדנת ארוחה באריזות נייר וקופסאות עלי בננה, סדנת אכילה בעזרת "המזלג של אלוהים" אוכלים בידיים, סדנאות אקזוטיות מסביב לגלובוס, בישול חוץ- טאבון , מעשנת, טנדורי ועוד.

המקום יכול להכיל אירועים פרטיים ואירועי חברה עד 60 איש באווירה נעימה עם צוות מלא ותפריטים מגוונים העומדים לרשות הלקוחות וכל זאת במרחק נסיעה קצרה מת"א.

"הבוחשות בקדירה" : 7495320 – 09 / קיבוץ אייל

ומי שנפשו חפצה בקצת גבינות.... מחלבת My Dear

בחצר בית שבישוב כפר נטר, בין עצי פקאן וגפנים צעירות, ישנו דיר עיזים. בסמוך לדיר ישנה גם מגבנת בוטיק בה מייצרים מוצרי חלב עיזים טבעיים וללא חומרים משמרים. הבעלים ישמחו לארח קבוצות מבקרים המחפשים מקום שקט וביתי ואווירה נינוחה ונעימה.

הביקור במחלבה אורך כשעה וכולל: הסבר על הדיר והעזים והתנסות בחליבה, סדנת גבינות הכוללת הכנת גבינה אישית ע"י כל משתתף, אותה ייקח הביתה, כיבוד קל הכולל טעימת גבינות, ולחמים.

עלות הסדנה:

לקבוצות של 10 אנשים- 85 ₪ לאדם

לקבוצות של 15 אנשים 73 ₪ לאדם

לקבוצות של 20 אנשים ומעלה 65 ₪ לאדם