כלים

מפקחי מינהל מקרקעי ישראל אטמו את הכניסה למבנה המרכזי של מרכז נמיר, שננטש והפך למטרד. בעתיד הקרוב מתכנן המינהל פעולות ניקיון ואטימה של מבנים נוספים במיתחם

"מרכז נמיר" שבחולון, ששימש בעבר כמרכז להכשרה מקצועית של משרד התמ"ת, נסגר בשנים האחרונות והועבר למינהל מקרקעי ישראל, המנהל את אדמות המדינה. בעקבות נטישת המתחם השתלטה עליו עזובה, ודרי רחוב ונרקומנים עשו בו שימוש לצרכיהם.

בעקבות תלונות תושבים לעירייה על כך שהמתחם הנטוש הפך למטרד, החל אגף הפיקוח של מינהל מקרקעי ישראל לפעול לפיתרון הבעיה. לאחרונה חידשו מפקחי המינהל את גדר הכניסה למיתחם שנהרסה ע"י עוברי אורח, במטרה להקשות על הכניסה למיתחם.

בנוסף לכך, מפקחי המינהל אטמו את הכניסה למבנה הראשי במתחם, כדי למנוע פלישה לתוכו. חדרון חיצוני הצמוד למבנה, שהפך ליעד לפלישה מצד דרי רחוב ונרקומנים, נהרס כליל במטרה למנוע בו שימוש.

בתקופה הקרובה מתכננים במינהל לבצע פעולות נקיון מקיפות במתחם ואטימת כניסות נוספות למבנים צדדיים.

מתחם נמיר נמסר למינהל מקרקעי ישראל לפני כשנתיים, לאחר שפעילות ההכשרה המקצועית שהתנהלה בו ע"י משרד התמ"ת הסתיימה. בעתיד הקרוב מתכוון מינהל מקרקעי ישראל להוציא את הקרקע למכרז לבנייה, ובמקום המיתחם צפויות להיבנות כ- 200 יחידות דיור.

במהלך התקופה התגלו במתחם גגות אסבסט, בהיקף של כ- 2,000 מ"ר. מאחר והשימוש באסבסט נאסר לאחר שהתגלה כי מדובר בחומר מסרטן, מתכוונים במינהל להוציא את המיתחם לשיווק במכרז מיוחד, שיחייב את הזוכה במכרז להרוס את המבנים ולפנות את גגות האסבסט באופן מסודר.

ממונה הפיקוח במחוז ת"א של מינהל מקרקעי ישראל, יוסי כהן, אומר: "מבנים נטושים ואדמות מדינה שלא נעשה בהן שימוש, במיוחד באיזור המרכז בו ערכי הקרקע גבוהים, הופכים ליעדים אטרקטיביים עבור פולשים. אלו משתלטים על אדמות מדינה ונכסי הציבור ופינויים הופך לתהליך משפטי ארוך ויקר. המינהל מפעיל בימים אלה מדיניות אכיפה נוקשה, שמיועדת למנוע פלישות לאדמת המדינה. בתוך כך אנחנו שמחים גם לסייע למצוקתם של תושבי השכונה, שנאלצו בתקופה האחרונה לסבול ממטרד לא נעים."