התיישבות

(הדופק הפוליטי)
ח"כ איתן ברושי (המחנה הציוני)

ח"כ איתן ברושי (המחנה הציוני) שוחח הבוקר עם ראש המועצה האזורית אשכול, גדי ירקוני וקיבל סקירה על המצב באזור. ח"כ ברושי על גילוי המנהרה בעוטף עזה: "אני מברך את כוחות הביטחון על גילוי המנהרה, אנו ניצבים בתקופה רגישה לקראת החגים. יחד עם זאת, זו נורת אזהרה שכמעט שנתיים לאחר צוק איתן, החמאס חפר מנהרה שיצרה איום מחודש על הישובים והתושבים."

(תשתיות)
חבר הכנסת איתן ברושי בערבה התיכונה יחד עם ראש המועצה אייל בלום ויו"ר התאחדות חקלאי ישראל, מאיר צור

חבר הכנסת איתן ברושי (המחנה הציוני) סייר היום בערבה התיכונה יחד עם ראש המועצה אייל בלום ויו"ר התאחדות חקלאי ישראל, מאיר צור. בערבה התיכונה המשתרעת ממושב עידן ועד פארן שבדרום לאורך 70 ק"מ של גבול עם ירדן, יש 7 מושבים ו 4000 תושבים. מרבית הכלכלה באזור מבוססת על חקלאות אשר נפגעה קשה ממשבר הרובל והותירה משקים שלמים בחובות. בשנתיים האחרונות נסגרו עשרות משקים, האזור כולו מצוי במשבר קשה והצעירים עוזבים למרכז.

(נדל"ן)

ח"כ חיים ילין מ"יש עתיד", בעבר ראש המ.א. אשכול, הודיע השבוע על כוונתו לסייע למטה המאבק שמוביל ראש המועצה האזורית זבולון דב ישורון נגד הפקעתן ע"י המדינה של כ- 6,500 דונם, שטחים חקלאיים מעובדים של יישובי המועצה והעברתם לשטחי השיפוט של קרית ביאליק וקרית אתא לצורכי בנייה

(הדופק הפוליטי)

ח"כ מצנע יצא אל המפגינים ואף נשא דברים: " קהילות הכפרים איקרית  ובירעם, הוכחתן את נאמנותכן למדינה ולא נלחמתם בחיילי צהל במלחמת השחרור. ההבטחות כלפיכם, התושבים המוחים, לא קוימו למרות הפניות לבתי המשפט והעוול כלפיכם גדול ומתמשך. אני תומך במאבקכם שכן הוא מאבק צודק ויש להפרידו מהפוליטיקה, ומצטרף לקריאתכם לצדק. עוד לא מאוחר".

גם חבר הכנסת דב חנין הביע תמיכה במחאת העקורים ואמר: את העוול הזה אפשר וצריך לתקן בלי לפגוע באיש ולהשיג בכך צדק וביטוי לרצון טוב.

כאמור, הכפרים הנוצריים אקרית ובירעם, השוכנים בגליל העליון, פונו בנובמבר 1948, חצי שנה לאחר קום המדינה. הפינוי בוצע בתאום עם צה"ל, תוך הבטחה שהתושבים יוכלו לחזור לבתיהם תוך שבועיים.

מאז ועד היום מנהלים תושבי אקרית ובירעם מאבק ציבורי למימוש הבטחות הצבא, מנהיגי המדינה לדורותיהם, המלצות וועדת שרים בעניינם משנת 1995 והחלטת בג"ץ.

ביום פתיחת מושב החורף של הכנסת ה-19 עלו מאות מאנשי קהילת אקרית ובירעם לדורותיהם לירושלים, להפגין מול משכן הכנסת במחאה על העוול ההיסטורי שנמשך מזה 65 שנה.

נעמי אשקר יו"ר עמותת קהילת אקרית: "מודה לח"כ שהגיעו לתמוך במאבקנו הצודק, במשך למעלה משישה עשורים אנו מקיימים מאבק ציבורי במטרה ליישם החלטת בג"ץ ולממש את זכותנו הצודקת לבניית בתינו על אדמתנו. אנו מצפים שמקבלי ההחלטות יקשיבו לקולנו ויבינו את כאבם של עקורי הכפרים. הגיע העת לעבור מהבטחות למעשים.

(הדופק הפוליטי)

ביום שבת האחרון הגיע ח"כ משה מזרחי (העבודה) לסיור בכפר אקרית שבצפון הארץ. מזרחי, חבר בוועדת החוקה, חוק ומשפט בכנסת הוזמן לסיור ע"י עקורי הכפר, שנאלצו לנטוש את המקום באפריל 1949 ומאז לא הורשו לשוב לביתם, למרות הבטחות שניתנו ע"י ממשלות ישראל השונות והמלצת בג"צ לפעול לתיקון הנושא.

נציגי העקורים הציגו את העובדות לחה"כ מזרחי שמצדו גילה הבנה רבה לאנשי הכפר והבטיח כי יעלה את הנושא על סדר היום. בסיום המפגש אמר: "צריך לעשות תיקון היסטורי ומחר בבוקר."

ניעמי אשקר נציג עקורי אקרית: המאבק ההיסטורי שבני קהילת אקרית מנהלים רחוק מלהגיע  לסיום.  המפגש שקיימנו עם ח"כ משה מזרחי הוא עוד משב רוח מרענן, כולי תקווה שחברי כנסת נוספים יביעו תמיכה במאבקנו ונוכל סוף סוף לשים את עוולות העבר מאחורינו".

(נדל"ן)

במקום נותרו מגרשים בודדים בלבד לרוכשים שיזכו בהנחה על הקרקע, מינהל מקרקעין ישראל הגדיר לאחרונה את היישוב הקהילתי עדי שבגליל כיישוב הנמצא באזור עדיפות לאומית ב', הכרזה שממנה נובעת הנחת מקום לרוכשים קרקע ביישוב לבניית בית.

(נדל"ן)

מזכירות היישוב מדווחת על סיום השיווק של שלבים א' וב' ובימים אלו החל שיווק שלב ג הכולל 29 יחידות. העלות הממוצעת עומדת על כ 700 אלף שקלים  למגרש, כולל פיתוח.

(נדל"ן)

השבוע החלו עבודות התשתית להקמת 95 יחידות דיור ביישוב הקהילתי עדי שבגליל התחתון. בשלב א' של הפרויקט נותרו למכירה 6 מגרשים בלבד ואילו בשלב ב' ו-ג' יחל בקרוב שיווקם של 55 מגרשים נוספים. המגרשים, המיועדים לזוגות צעירים ומשפחות, משתרעים על שטח של כ-400 מ"ר והם נמכרים במחיר של כ-700 אלף ש"ח כל אחד

היישוב עדי ממוקם לא הרחק מכביש 79 בין צומת המוביל לצומת סומך ושייכת ליישובי המועצה האזורית עמק יזרעאל. ליישוב גישה נוחה לכביש 6 ולצד מיקומו על צירי תנועה מרכזיים המחברים אותו למרכז הארץ, הוא מאפשר גישה נוחה למרבית אזורי התעסוקה כמו פארק תעשיות משגב, פארק בר לב, ואזורי התעשייה ציפורית שבציפורי, יקנעם ועוד.

עדי הוקם כמצפה בשנת 1980, במטרה ליצור מסגרת התיישבות המשלבת מגורים באווירה כפרית, בדגש על חיי קהילה הבאים לידי ביטוי ביכולתו של כל תושב להשפיע ולתרום, על מנת לאפשר לתושביו לקיים איכות חיים ושיתופיות בתחומי החברה, החינוך התרבות ובספורט. כיום מוגדר עדי כישוב קהילתי וממוקם על גבעות המשקיפות על נופים מרהיבים: במערב רצועת החוף, בצפון גוש משגב, נחל ציפורי בדרום ובמזרח הגליל התחתון.

ביישוב מתגוררות כיום כ-400 משפחות. אופי הבניה בשכונת ההרחבה "התמר" יתחלק למספר דגמים, לבחירת המשפחות החדשות, בדגש על שמירת הצביון הכפרי של הישוב ונופיו. רחובות הישוב הינם רחובות הולנדים מרוצפים אבנים משתלבות, שבילי הליכה מחברים בין השכונות, פינות גינון ועמודי תאורה דקורטיביים.

עירית בוטנרו, מנהלת הקהילה ביישוב: "עדי מציע איכות חיים בלב הגליל הירוק הכוללת  מערכת חינוך ברמה גבוהה החל מגן הילדים ועד לסיום התיכון, חיי קהילה פעילים, שותפות בעשייה וכמובן את נופי הגליל הירוקים. מבחינת היצע תעסוקה, ממוקם היישוב בקרבה לאזורי תעשייה והייטק רבים ונהנה מקרבה לערים. בעדי מבחר רחב של מבני ציבור לפעילות מבוגרים, בני נוער וילדים בתחומי הקהילה, התרבות החברה והספורט ובהם: מבנה רב תכליתי, מבני נוער, בריכת שחייה, בית כנסת, מגרשי טניס, מגרשי כדורסל, מגרש החלקה, גני  משחקים  לרווחת התושבים ועוד. בשבועות האחרונים החלו משפחות רבות להתעניין ואף הגיעו לבקר ביישוב. אנו בטוחים כי המשפחות החדשות, שיבחרו לבנות כאן את ביתן, יתרמו רבות לפיתוח היישוב וייהנו מבחירתם".

בעדי מציעים לפונים ללמוד על הפרויקט והדגמים השונים וכן למלא טופס פנייה דרך אתר האינטרנט בכתובת:  INFO@ADI.ORG.IL

דגם קורנית

(דעות)

בימים אלה מתפרסמים נתונים של מרכז המידע הארצי להתיישבות בגליל ובנגב ולפיהם למעלה מ-5000 משפחות פנו בשנה החולפת על מנת לבחון אפשרות מעבר ממרכז הארץ לפריפריה. אין ספק כי לא רק עלויות הדיור הנמוכות יותר בגליל מושכות את המתעניינים, אלא גם איכות החיים, הנוף, והמרחק מהדוחק, הפיח והלחץ של גוש דן. ובאמת – מי מאיתנו לא יעדיף בית צמוד קרקע בגליל, בנגב ובגולן על פני בית משותף עם ארבעה חדרים ביישוב הנמצא בשרון או בפרברי תל אביב