הצעת חוק שיזם סגן יו"ר הכנסת ח"כ מגלי והבה אשר קובעת לבטל את מחירי 9.99 ₪ נדחתה היום במליאת הכנסת לאחר התנגדות הממשלה. ח"כ והבה: "הממשלה מתעקשת על חשבון האזרחים"

בעקבות השימוש הנפוץ של בתי עסק בהצגת מחירי מוצרים ושירותים בסיומת של 99 אגורות, הגיש ח"כ מגלי והבה הצעה לתיקון חוק מטבע השקל החדש, הקובעת לבטל שימוש במטבעות דוגמת האגורה שבוטלה לפני שנים.

בדברי ההסבר להצעת החוק, ציין ח"כ והבה כי קיים חוסר וודאות בעניין הפקעת המחירים כלפי הצרכנים, כאשר הצגת תמחור המוצרים דוגמת 9.99 ₪, אינו ישים מבחינת הצרכן שאינו יכול לשלם באגורות בודדות. אותו קונה, ישלם בפועל 10.00 ₪ אולם לא יקבל עודף של אגורה על קנייתו. בכך נגזלים הצרכנים המוטעים, מאחר ומטבע הפחות מעשר אגורות אינו קיים בשוק והעודף חוזר לקופות רשתות השיווק.

לדבריו של יוזם ההצעה ח"כ מגלי והבה, התנגדות הממשלה להצעת החוק שנועדה לעשות צדק עם האזרחים שאינם מחזיקים בכרטיסי אשראי ועורכים את קניותיהם במזומן, מוכיחה את השיטתיות של הממשלה בדחיית הצעות חוק הגיוניות אשר מוצעות על ידי האופוזיציה, על חשבון האזרחים.

"בעוד שבמדינות מתוקנות כמו ארה"ב מוחזר עודף של סנט בתשלום סכום עגול על מוצרים שמחיריהם מסתיים ב- 99 סנט, במדינת ישראל, בה רוב מחירי המוצרים מסתיימים ב- 99 אגורות, האזרחים שמשלמים במזומן נגזלים עם היתר מהממשלה כשאינם מקבלים עודף של אגורה וגורלה לעבור לכיסם של בתי העסק".

"מדינה לא יכולה לאפשר פגיעה כה גלויה לעין בזכויות הצרכנים המוטעים פסיכולוגית. הממשלה נימקה את דחיית ההצעה בכך שמבחינה חוקית הסכום מעוגל, אולם מה בדבר ההטעיה הבוטה כלפי הצרכנים?", שאל ח"כ והבה. "עד כה תשובה זו נותרה ללא מענה המניח את הדעת והצרכנים ייאלצו להמשיך ולממן את בתי העסק, אשר צוברים אגורה לאגורה ומתעשרים על חשבון הקונים", אמר והוסיף כי בכוונתו להביא את ההצעה להצבעה נוספת כעבור חצי שנה, כמתחייב על פי תקנון הכנסת.