ראש הממשלה, בנימין נתניהו, הודיע כי הממשלה תדון בישיבתה ביום א' את הרפורמה לפטור לחרדים משירות צבאי. רפורמת הפטור החדשה לתלמידי ישיבות, אינה כוללת כמעט שום שינוי ברפורמת הפטור הגורף שהציעה ועדת גבאי. זאת, למרות שהיא מוצגת באורח מטעה כרפורמת גיוס. כך עולה מניתוח הצעת החלטת הממשלה שערך סמנכ"ל המחקר של עמותת חדו"ש – לחופש דת ושוויון, שחר אילן, לשעבר כתב עיתון "הארץ" לענייני חרדים

על פי הצעת הרפורמה המקורית של ועדת גבאי תכננה הקואליציה להעניק פטור גורף לכל תלמיד ישיבה ואברך מגיל 22 ומעלה. זאת בתנאי שיעשו שירות אזרחי של שנה. בהצעה זו לא חל כל שינוי.

השינוי הקוסמטי היחיד ברפורמה "החדשה" מתייחס למה שהממשלה קוראת שירות אזרחי "בטחוני". בפועל מדובר בשנת התנדבות בנושאי חרום אזרחיים כמו מד"א, שיטור קהילתי או שירות בתי הסוהר.

על פי ההצעה המקורית אברכים נשואים בלי ילדים היו חייבים בשרות אזרחי בתחומי חרום עד גיל 24 ורווקים עד גיל 26. מעל גיל זה יכלו לעשות שירות אזרחי בתחומים אחרים, למשל בעמותות חרדיות. על פי ההצעה החדשה גם רווקים וגם נשואים ללא ילדים ידרשו לעשות שירות אזרחי בחרום עד גיל 26, ורק מעליו יוכלו לעשות שירות אזרחי בתחומים אחרים.

מנכ"ל חדו"ש הרב עו"ד אורי רגב אמר בתגובה להודעה על כוונת ראש הממשלה בנימין נתניהו להביא את רפורמת הפטור לממשלה כי "נתניהו ממשיך להספין ושובר שיאים של חוסר אמינות. זו אותה החלטה להעניק פטור גורף משירות צבאי לתלמידי ישיבות מגיל 22, בתנאי שיעשו שירות אזרחי של שנה בלבד. זו אותה כוונה שערורייתית לבטל את צבא העם ולהפוך את האפליה בין דם לדם למדיניות ממשלתית. כל זאת במסגרת לוליינית לשונית שבה פוטרים את החרדים מגיוס ומספרים שהם יתגייסו בהמונים. כל מי שקורא את הרפורמה מבין שתשיג את ההיפך, ומספר האברכים שיתגייסו רק יפחת".