כלים

צבי נאור, פרופ' לביוכימיה באוניברסיטת תל-אביב בוחן בספרו החדש "הכימיה של האהבה" את השפעת ההורמונים והגנים על אסטרטגיות החיזור של זכרים ושל נקבות, איך נוצר המפגש הראשוני בין שני המינים, ומהם הקשרים השונים של האהבה בחיינו – מלידה ועד זקנה

בכתיבה מרתקת מתאר המחבר את הקשר בין אוכל למין, בוחן את ההבדלים שבין מוח גברי למוח נשי, דן במונוגאמיה ובפוליגאמיה, בתקלות במערכת הפריון שלו ושלה ובדרכים לתיקונן, ואינו מתעלם מהטרנד הנוכחי של טיפולי אנטי אייג'ינג הנפוצים היום וצמידותם למין ולאהבה.

האהבה והמין מלווים אותנו מלידה עד זקנה... וכך גם הגנים הטמונים בנו והמערכות הביוכימיות שבגופנו. רק הבנת הקשר ביניהם תאפשר לנו לענות על השאלה הנצחית: "מהי האהבה?"

צבי נאור, יליד ת"א, עשה את הדוקטורט במכון וייצמן ואת הבתר-דוקטורט בארה"ב. יצא לעבוד במחקר ביפן ובסקוטלנד. צבי נאור כתב 200 עבודות מחקר בשטח הורמוני המין וערך שלושה ספרים מדעיים. כמו כן פרסם שני ספרים לקהל הרחב: "בקרה הורמונאלית של הפריון" ו"המין מתחיל במוח" בהוצאת משרד הביטחון, האוניברסיטה המשודרת. כמו כן כתב את הערך "אנדוקרינולוגיה מולקולארית" באנציקלופדיה העברית.

הכימיה של האהבה

גנים, הורמונים ואהבה

מאת: פרופ' צבי נאור

320 עמודים, 98 ₪