כלים

לאחר למעלה מחמש שנים של מאבק, שמובילים אדם טבע ודין, החברה להגנת הטבע ומגמה ירוקה, יחד עם תושבי הערבה, תתכנס הוועדה המחוזית דרום ביום שני הקרוב על מנת להכריע האם לאשר את מתחם המלונאות של היזם איגרא, אשר יגרום נזק עצום ובלתי הפיך לנופי הבראשית של עמק ססגון ובקעת תמנע כולה

הוועדה המחוזית דרום תתכנס ביום שני הקרוב (12.12) על מנת לדון בעתידו של עמק ססגון. חברי הוועדה יצביעו האם לאשר את פרויקט המלונאות של היזם יואב איגרא, אשר יגרום נזק עצום ובלתי הפיך לנופי הבראשית של אחד מאזורי המדבר הייחודים והיפים בארץ. הדיון המכריע יתקיים בתום מאבק של למעלה מחמש שנים למען שמירת עמק ססגון, אותו הובילו אדם, טבע ודין, החברה להגנת הטבע, מגמה ירוקה ותושבי הערבה.

כזכור, בשנת 2008 הגישה אדם טבע ודין יחד עם התושבים, עתירה נגד התכנית להקמת המלון של קבוצת איגרא שתוכנן להשתרע על שטח בן 300 דונם ולכלול 4 מתחמי מלונאות, מרכז כנסים ונהר מלאכותי. בעקבות העתירה קבע בית המשפט כי בהליך אישור התכנית נפלו פגמים משפטיים המהווים "פגיעה חמורה בשלטון החוק", והחזיר את התכנית לדיון מחדש בוועדה המחוזית. פסק דין זה הוא זה שעצר עד כה את העבודות בשטח.

כמו כן, בהוראת בית המשפט, נערך דוח אובייקטיבי מיוחד שבדק 10 חלופות שונות למלונאות בתמנע על פי פרמטרים שונים, בדגש סביבתי. דוח זה קבע באופן חד משמעי כי יש לעצור כל תוכנית לבנייה בעמק ססגון מאחר "שתהיה זו טעות חמורה להמשיך בהליך אישור התוכנית באתר המקורי שתפגע בנוף נדיר ברמה הלאומית, באזור שטרם הופר על ידי פעילות אנושית, בהתעלם משמירה על עקרון צמידות הדופן ותפגע בציר הטיול הארצי להולכי רגל – שביל ישראל".

דוח נוסף, של החברה להגנת הטבע, שהושלם בנובמבר 2009, בדק ומצא כי ישנם לפחות 8 חלופות שונות במרחב תמנע, שכל אחת מהן טובה יותר מבחינה סביבתית ונופית ועדיפה על המיקום הנוכחי של הפרויקט – עמק ססגון.

כאמור, ביום שני הקרוב תתקיים שעת המבחן כאשר חברי הוועדה המחוזית דרום יכריעו האם לאשר את הקמת המלון, למרות פסק הדין של בית המשפט המחוזי בבאר שבע וחוות הדעת המקצועית, שקבעה באופן מפורש כי אין להקים את המלון בעמק ססגון.

עו"ד עמית ברכה, מנכ"ל 'אדם טבע ודין' אמר לקראת הדיון כי בפני חברי הוועדה עומדת רק החלטה אחת נכונה והיא ביטול התוכנית ההרסנית בעמק ססגון: "על הוועדה המחוזית לתקן את טעויות העבר ולבטל את התוכנית ההרסנית שנעשתה תוך פגיעה חמורה בשלטון החוק להקמת מלון בעמק ססגון". העמק שייך לציבור הרחב ולדורות הבאים ויש להשאיר אותו פתוח ובתולי, כפי שהוא היום".

מהחברה להגנת הטבע נמסר: "אנו קוראים ליזם למשוך את התוכנית להקמת הפרויקט בעמק ססגון ולקדם אותו במקום חלופי ומוסכם, על מנת למנוע את הפגיעה הבלתי הפיכה שתיגרם לטבע ולנוף בתמנע במידה והפרויקט ייצא אל הפועל".

מהוועד להצלת עמק ססגון נמסר: " עמק ססגון הוא החלק האחרון בבקעת תמנע שנותר בתולי ופתוח לציבור הרחב. הוא מוקף בשני הרי אבן החול היחידים בישראל. על העצומה הקוראת להעתקת הפרוייקט לחלופה הגיונית חתמו למעלה מ 46 אלף אזרחים מכל רחבי הארץ. פיתוח ושמירה על הסביבה ושטחים פתוחים יכולים לדור בכפיפה אחת – צריך רק רצון טוב. אנו תקווה כי חברי הוועדה המחוזית יגנו על האינטרס הציבורי המובהק ויחליטו על העתקת הפרוייקט לחלופות אשר הומלצו ע"י הסוקר האובייקטיבי"