בדיון מיוחד ופתוח לתקשורת של ועדת החוץ והביטחון, ישתתף הילד דניאל יובל כנציג הקואליציה לישראל נקייה ממוקשים. בישיבה ישתתף גם לינקולן פ. בלומפילד, בכיר לשעבר בממשל בוש ומומחה בינלאומי לפינוי מוקשים לצרכים הומניטריים. על אף שמבקר המדינה התריע כבר לפני למעלה מעשור על מחדלי הטיפול במוקשים, דבר לא נעשה מאז

הקואליציה קוראת להקמת רשות לאומית לפינוי מוקשים. לקראת הדיון בכנסת, הקואליציה לישראל נקייה ממוקשים העבירה לח"כים מסמך רקע בנושא המוקשים הפזורים בישראל. בין עיקרי המסמך:

כיום פזורים ברחבי ישראל למעלה ממאתיים וחמישים אלף מוקשים, בהם גם מוקשים מתקופת מלחמת העולם השנייה. חלק מהמוקשים עודם בתחומי שדות המוקשים המסומנים, אחרים נסחפו בשיטפונות לאדמות לא מסומנות. המוקשים בישראל מכסים שטח בהיקף של למעלה מ- 33 אלף דונם – כאחוז משטחה של ישראל.

מדי שנה, עשרות מטיילים, תושבים, עובדי חקלאות ואחרים נכנסים לשטחים ממוקשים בישראל, ומדי שנה מתווספים פצועים ואף הרוגים למניין הנפגעים. מפות סימון השבילים כוללות רק חלק משדות המוקשים והן זמינות בעברית בלבד. רבים משדות המוקשים אינם מגודרים או משולטים כראוי.

עוד בשנת 1999 התריע מבקר המדינה על מחדלי המוקשים בישראל וקבע כי יש לקדם מאמץ ממלכתי לניקוי שדות מוקשים. מאז, דבר לא נעשה. בשנים האחרונות, בעקבות כינונה של האמנה האוסרת על שימוש במוקשים, יותר ויותר מדינות פועלות לניקוי אדמותיהן. כך למשל, ירדן מובילה מאז 2006 מהלך יעיל ואפקטיבי לניקוי שטחה ממוקשים, והיא צפויה להיות נקייה לחלוטין ב- 2012.