פוליטיקאים, עיתונאים ומעצבי דעת קהל בישראל יקבלו היום (ב') ובימים הקרובים בקשות חברות בפייסבוק מעשרות פרופילים של מסתננים מאריתריאה. איילת שקד, יו"ר תנועת 'ישראל שלי', יוזמת הפעולה: "הגיע הזמן שלא רק תושבי אילת ודרום ת"א ייאלצו להיפגש מדי יום עם פני האסון העומד לפתחנו"

כחלק ממאבקם בתופעת המסתננים, שיגרו היום (ב') חברי תנועת ישראל שלי מאות בקשות חברות מפרופילים הנושאים את שמם ותמונתם של מסתננים אריתריאים – לפוליטיקאים, עיתונאים ומעצבי דעת קהל.

בתנועה, המונה כיום למעלה מ-73 אלף חברים, מציינים כי עפ"י נתונים רשמיים של מדינת ישראל, בחודש דצמבר חדרו לישראל 2,931 מסתננים – שיא של כל הזמנים, המעיד על החרפת התופעה, חרף הצהרות ברורות בנושא שמשמיעים בכירים בהנהגת המדינה ואף החלטות שכבר התקבלו, אך אינן מיושמות.

בכנסת תעלה היום להצבעה בקריאה שנייה ושלישית הצעת חוק ממשלתית "למניעת הסתננות", שתכליתה לאפשר מעצר של מבקשי מקלט עם ילדיהם לתקופת מינימום של שלוש שנים, ובמקרים מסוימים אף ללא הגבלה. "הצעה זו", לדברי איילת שקד יו"ר ישראל שלי, "אמורה להוציא למסתננים את החשק להגיע לכאן, אך גם החוק הזה אינו מתייחס למסתננים שכבר הגיעו לישראל".

לדבריה, "המסתננים אינם פליטים אלא מהגרי עבודה. הם בוחרים מרצון לעזוב את ארצם, בה הם מרוויחים 50 דולר לחודש, ולעלות לארץ המובטחת בה הם מרוויחים אלף דולר בחודש. מדינת ישראל לא יכולה להוות פתרון לכל תחלואי היבשת, כמו סכסוכי השבטים והתל"ג הנמוך. כשיש שיטפון צריך קודם כל לסגור את השיבר – חייבים להפסיק את ההפקרות ולסתום את הפרצות בגבול. היוזמה שלנו נועדה להפסיק את המצב שבו רק תושבי אילת ודרום ת"א נאלצים להיפגש מדי יום עם פני האסון הדמוגרפי העומד לפתחנו".