סגן יו"ר הכנסת, ח"כ גאלב מג'אדלה, אמר היום (ב') בדיון ועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת כי "במקום שבו רופא ערבי מטפל בחולה יהודי אין מקום להפרדה בין יולדות יהודיות וערביות"

הדיון בועדה, אותו יזם ח"כ מג'אדלה, התמקד בתופעה של הפרדת יולדות יהודיות וערביות בבתי החולים השונים. מג'אדלה הוסיף, כי "יש לעקור את התופעה מהשורש, וביתר שאת במערכת הבריאות, שהיא השוויונית ביותר במדינת ישראל".

ח"כ עפו אגבריה (חד"ש), מיוזמי הדיון: "עבדתי שנים כרופא במערכת הציבורית. מקרים כאלה אכן התרחשו, ולא רק במחלקת יולדות. זוהי אינה מדיניות, אלא פרקטיקה יומיומית. במו עיני ראיתי איך ביקשו חולות שלא יכניסו אותן לאותו חדר עם ערביות, אתיופיות או קווקזיות. היו גם מטופלים יהודים שלא רצו שיטפלו בהם ערבים. אין מקום לתופעה פסולה כזאת".

ח"כ זהבה גלאון (מרצ), מיוזמי הדיון: "אני משוכנעת שהמנהלים לא מודעים לכך ושזו לא מדיניות מכוונת, אך המציאות בפועל מוכיחה שאכן זה מתרחש. צריכה להתבצע פעולה אקטיבית של מנהלי בתי החולים, אשר תבהיר כי השיקול האתני הוא פסול".

ח"כ אילן גילאון (מרצ), מיוזמי הדיון: "עובר קו רציף אחד בין הסירוב להשכיר דירות לאתיופים בקריית מלאכי ולערבים בצפת לבין הפרדת יולדות יהודיות מערביות".

ח"כ שלמה מולה (קדימה): "החברה שלנו חולה, הלאומנות כאן מפחידה. אנשי המקצוע חייבים להיות רגישים ולבדוק עצמם האם יש תופעה של העלמת עין במקרים כאלה".

ד"ר בני דווידזון, איגוד מנהלי בתי חולים, הגיב לדברים: "המערכת השוויונית ביותר במדינה היא מערכת הבריאות. אנחנו נוהגים לרצות בקשות של יולדות, אם ניתן. התופעה של הפרדת יולדות אינה קיימת ואין לה משמעות".

ד"ר מיקי דור, משרד הבריאות: "יש מדיניות חד משמעית של משרד הבריאות ושל בתי החולים להימנע מהפרדת מטופלים. אם יגיע אלינו מידע נקודתי על מקרה כזה הוא יטופל מיד. אכן קיימות בקשות של מטופלים לשכב ליד אלה הקרובים להם בגיל או מבחינה תרבותית".

עו"ד ליאור בכור מהמטה למאבק בגזענות בישראל: "למה צריך לרצות יולדת? גם בקווי מהדרין צריך לרצות את החרדים? זה שיקול פסול על פי החוק".

ממלאת מקום יו"ר הועדה, ח"כ ד"ר רחל אדטו, שסיכמה יחד עם ח"כ מג'אדלה את הדיון – "הועדה מגנה גזענות מכל סוג ומעלה על נס את השוויוניות. כמו כן, הועדה מבקשת מכל ראשי המערכות להיות ערניים ולטפל בתופעה באם תתגלה".