מאבק ארגוני האבות הגרושים באפליה נגדם בבתי המשפט למשפחה ובשירותי הרווחה עובר למגרשי האו"ם. תלונה דחופה לאו"ם הוגשה ע"י ארגוני מאבק האבות הגרושים נגד רות הלפרין קדרי בגין "הסתה למלחמות בין המינים, פעילות להנצחת הפלייה נגד גברים אשר נוגדת את אמנות האו"ם". הלפרין קדרי היא נציגת ישראל בועדת האו"ם לביעור הפלייה נגד נשים

לאחר תביעות ענק בארה"ב נגד ראשי מערכת המשפט והרווחה, ולאחר שהוועדה לזכויות סוציאליות באו"ם, נענתה לקריאות ארגוני האבות, ודרשה מישראל לבטל את החוקים המפלים נגד אבות, לרבות ביטול חזקת הגיל הרך, שמשמעה משמורת אוטומטית לאימהות, פנו נציגי האבות והקואליציה למען הילדים והמשפחה אמש לוועדה לביעור הפלייה נגד נשים באו"ם ודרשו את הדחתה של פרופ' הלפרין-קדרי, מתפקידה כנציגת ישראל באו"ם בוועדה לביעור הפלייה נגד נשים.

לטענת האבות, אמנת האו"ם שמה מטרתה לבער הפליה מגדרית מכל סוג, ולגרום לשוויון. האבות טוענים כי "ביעור הפלייה" פירושו השוואת תנאי פתיחה לנשים וגברים בהורות, כאשר לאף מגדר אין עדיפות, אלא שנציגת ישראל, רות הלפרין קדרי, פועלת בניגוד למטרות האו"ם ומטיפה להנצחת ההפליה נגד גברים, ולהתססת מלחמת מינים מיותרת בין אבות לאימהות.

בפניה דחופה לפרופ' רשידה מנגו', הממונה על מקרים דחופים המתעוררים תיחת מטריית האמנה לבעור הפלייה נגד נשים, במשרד המפקח הכללי על זכויות האדם בארגון האומות המאוחדות, מתארים הארגונים המתלוננים את פעולתה "השערורייתית" לטענתם של פרופ' הלפרין-קדרי מאוניברסיטת בר-אילן, כנגד האבהות בישראל, כמי ש"איבדה את המצפן המוסרי במלחמה מיותרת נגד גברים דווקא במדינה היחידה בעולם המערבי שבה לנשים יש יתרונות משמעותיים על גברים בחלוקת המשמורת ובזכות לקשר עם הילדים. אין שום צורך לבער הפלייה נגד נשים בישראל בדיני המשפחה, כי הנשים כבר אוטומטית עדיפות על הגברים, ולא רק בתחום המשמורת, אלא גם ביכולתן לבטל ביקורים, להגיש תלונות שווא ללא מורא וחשש, להשתלט על הנכסים המשותפים, להוציא את הבעל מהבית בשיחת טלפון למשטרה, ויש להן פטור מלא מתשלום או השתתפות במזונות הילדים." טוענים האבות הגרושים.

בתלונה שהוגשה נגד פרופ' הלפרין קדרי, נטען כי כלפי חוץ, מתארת הלפרין-קדרי את עצמה כלוחמת למען "שוויון", וכך השיגה לעצמה מינוי כנציגת האו"ם למימוש ויישום האמנה הבינלאומית בדבר ביעור האפליה נגד נשים על כל צורותיה, ברחבי העולם ובמדינות העולם השלישי בפרט, אך, בישראל עצמה, פעולותיה של הלפרין קדרי נוגדות באורח חריף את האמנה, ומטרותיה אשר אוסרת על הטפה לסטריאוטיפים מגדריים, ועל אפליה מגדרית, כאשר היא איננה לוחמת למען שוויון אלא נגד גברים ונגד האבהות.

עוד נטען שהלפרין קדרי מהללת את ניתוק האבות מהילדים , משבחת את הניכור ההורי, קוראת לנשים להשתמש בילדים לצורך סחיטה כלכלית של הגבר, ואף הביאה לישראל את רעיון מרכזי הקשר לאבות כתחליף להסדרי ראייה.

בפרט, הובאו במסגרת התלונה לתשומת לב האו"ם טענות על ניצול משאבים ציבוריים, אקדמיים ובינלאומיים להדרה של גברים מהורותם. בין השאר מצוין כי מזה שמונה שנים מקיימת הלפרין קדרי כנסי הסתה וחינוך מחדש של פקידות הסעד, בשיתוף עם משרד הרווחה, אשר מפקיר את חינוכן והכשרתן של פקידות הסעד דווקא בידי מי ששמה לעצמה מטרה להכניע את הגברים ולהשפילם כחלק ממאבק אולטרה רדיקלי ב"הגמוניה הגברית".

בתלונה הודגש כי מלחמתה של הלפרין-קדרי נגד ביטול חזקת הגיל הרך, ודרישתה להרחיב את חזקת הגיל הרך עד גיל 18, אשר זכתה לפרק מיוחד בתלונה של ארגוני הגברים, מעידה על כך שהנילונה איננה חולקת את ערכי השוויון והניטרליות המגדרית אשר האמנה הבינלאומית נועדה לעודד. לפי טענת הכותבים, בין הסטריאוטיפים אליהם מטיפה הלפרין-קדרי, נמנתה הטענה המעליבה ש"אבות אינם באמת רוצים להיות בקשר עם ילדיהם", או שאינם "בשלים להיות בקשר עם ילדיהם".

הקואליציה למען הילדים והמשפחה, ארגון המייצג אבות גרושים, טענה בתלונה כי הלפרין קדרי חצתה את הגבול בין ביעור אפליה כנגד נשים, והיא כעת נאבקת למען ביעור הגבריות. לדעת הקואליציה אין זה ראוי להתיר למי אשר הצליחה לקשור עצמה לפעולות לא מוסריות שכאלו, לפעול תוך שהיא מתהדרת בנוצות של מומחית מהאו"ם בשירות האומות המאוחדות. התלונה טוענת כי פעולתה של מי אשר סימנה את האבהות כאויב בשירות האו"ם, גורמת נזק למאבק הבינלאומי באפליה נגד נשים במדינות העולם השלישי, שם אכן קיימות תופעות של נחיתות נשים מול גברים.

הלפרין קדרי הצליחה בעבר לגרום לזעמם של סטודנטים באוניברסיטת בר אילן נגדה ונגד מרכז רקמן, כאשר הביאה לאוניברסיטה דוברות שונאות ישראל. הסטודנטים הביאו במאבקם לביטול כנס אנטי ישראלי אשר הלפרין קדרי ניסתה לקיים בין כותלי האוניברסיטה.

בימים אלו, רוגשת אוניברסיטת בר-אילן שוב בעקבות "כנס" נוסף אשר מנסה הלפרין קדרי לקיים בשיתוף פעולה עם סימונה שטיינמץ ממשרד הרווחה, ובו, או לפחות כך טוענים מתנגדיה של הלפרין קדרי, תוצג "תורה גזענית לפיה אונת המוח של גברים היא פגומה, ולכן הגברים אינם כשירים כהורים".

נציגי האבות הגרושים טוענים כי: "אל הכנס הזה הזמינה הלפרין קדרי דוברות נוספות אשר שיתפו פעולה בעבר עימה במלחמת ההסתה נגד האבהות בישראל, לרבות דפנה הקר, וסביונה רוטלוי. על אף שהכנס מוגדר כסגור, הצליחה הקואליציה להשיג עליו מידע נוסף המעלה חשד שמטרת הכנס היא "השתלמות" לפקידות סעד, אשר מתוכננת להשפיע על האופן בו ידווחו פקידות הסעד לבתי המשפט למשפחה, במקרים בהם תתבקש התערבותן של פקידות הסעד בין בני זוג."

המכתב מסתיים בהזמנה של פרופ' רשידה מנגו' לביקור בישראל להתרשמות מקרוב מתדמיתה הציבורית של רות הלפרין קדרי. פרופ' מנג'ו מרצה באוניברסיטאות הארוורד וקייפטאון, ושימשה כיושבת ראש הוועדה הפרלמנטארית הדרום אפריקאית לשוויון מגדרי, אשר הובילה לחקיקת משמורת משותפת בדרום אפריקה.

"אם זה לא היה עצוב, היו צוחקים שבאפריקה יש משמורת משותפת, ונציגת ישראל לאו"ם, הלפרין קדרי מתעקשת שהגברים הישראלים לא "בשלים" למשמורת משותפת", אומר אלי דניאל, מנציגי הקואליציה. "למעשה, הלפרין קדרי, סביונה רוטלוי וחברותיהן מודות שהן משתמשות בילדים ככלי סחיטה, וסיפורי אי הבשלות של הגברים הישראלים הם סתם כיסוי".