חברת נסטלה-אסם הורסת בשיטתיות את יערות הגשם באינדונזיה ומביאה את קופי האורנגאוטן לכדי סכנת הכחדה מיידית, כך קובע דו"ח חדש של ארגון הסביבה גרינפיס, המתאר את "את מחירו האמיתי של החטיף הפופולארי מבית היוצר של נסטלה-אסם"

כלים

חברת המזון הגדולה בעולם, נסטלה (בישראל: נסטלה-אסם), עושה שימוש רב ויומיומי בשמן דקלים במוצריה. מקורו של אותו שמן דקלים הינו יערות הגשם באינדונזיה, אשר נכרתים בשיטתיות מידי שעה על מנת לפנות מקום למטעי דקל-השמן.

שמן זה מצוי בין היתר בחטיף הפופולארי "קיט-קט". השימוש בשמן דקלים אשר מקורו ביערות הגשם, מזרז ומחריף את תופעות שינויי האקלים ואף מביא לכדי הכחדתם המעשית של קופי האורנגאוטן, המצויים ממילא בסכנת הכחדה מיידית- כך חושף דו"ח חדש של ארגון הסביבה גרינפיס.

הדו"ח החמור "דם על הידיים", חושף כי חברת נסטלה-אסם רוכשת את שמן הדקלים המשמש במוצריה מיצרנית השמן הגדולה וההרסנית ביותר בעולם, חברת "סינאר מאס". חברה זו מרחיבה את פעילותה הקטלנית עמוק יותר ויותר בתוך יערות הגשם של אינדונזיה ובעיקר פולשת לתוך בתי הגידול של קופי האורנגאוטן ומביאה להכחדתם. בבעלותה של "סינאר מאס" נמצאת גם חברת הנייר הגדולה ביותר באינדונזיה, חברת "אסיה נייר ועיסת נייר".

נסטלה-אסם, הינה צרכנית מובילה של שמן דקלים. על פי נתוניה שלה, בשלוש השנים האחרונות החברה אף הכפילה את השימוש בשמן זה עם 320,000 טונות של שמן דקלים המצוי בין היתר בחטיף הפופולארי "קיט-קט".

מדי 5 דקות מיוצרת כמות כזו של חטיפי "קיט-קט", אשר ניתן לבנות ממנה ערימה הגבוהה יותר ממגדל אייפל. בשל היעלמות הסביבה הטבעית של קופי האורנגאוטן, הם נאלצים לאכול מעצי הדקל ואז הם נורים למוות ע"י המגדלים החוששים ליבולם היקר. כך מידי שנה, מתים שם אלפי קופי אורנגאוטן המצויים ממילא בסכנת הכחדה מיידית.

"בכל פעם שאתם לוקחים ביס מ"קיט-קט", אתם גם נוגסים, ככל הנראה, ביערות הגשם ההולכים והנעלמים של אינדונזיה, אשר חיוניים יותר מכל להישרדותם של קופי האורנגאוטן", אמרה הבוקר שרון דולב, מנכ"ל גרינפיס בישראל, "על נסטלה-אסם להניח לאורנגאוטנים במנוחה ולהפסיק את השימוש בשמן דקלים אשר מקורו ביערות הגשם".

חשיפת הדו"ח החמור מגיעה לאחר מספר ניסיונות של גרינפיס לשכנע את נסטלה-אסם לבטל לאלתר את החוזה שלה עם הספקית "סינאר מאס". רק לאחרונה, בחודש דצמבר, גרינפיס פנה לחברת נסטלה-אסם בצירוף הוכחות חותכות לכך שחברת "סינאר מאס" עוברת על החוק האינדונזי ומתעלמת לחלוטין מתקנות "השולחן העגול בדבר שמן דקלים וקיימות". מדובר בגוף פיקוח תעשייתי אשר מתיימר להפוך את תעשיית השמן לברת קיימא וחברת "סינאר מאס" הינה חברה בו. ההוכחות הראו בבירור כי ההרס של יערות הגשם בעקבות פעילות של "סינאר מאס" נמשכות בלא מפריע.