כלים

תחום הליצנות הרפואית אינו נחשב עוד לתחום חדש בעולם הרפואה – אנו כבר מכירים בכוחו המרפא של ההומור לצורך שיפור באיכות חייהם, בתפקודם ובמצבם של חולים. הליצנים הרפואיים דואגים לצרכים הנפשיים והחברתיים של החולים המאושפזים. הם מסיחים את דעת החולים במהלך תהליכים כואבים ומפחידים, ועוזרים להם להסתגל לשגרת בית החולים

מרכז טנ"א שבמרכז הרפואי ע"ש ברוך פדה, פוריה, הינו המרכז הראשון והיחידי, בארץ ובעולם נכון להיום, שהבין את החשיבות ומיישם את הפוטנציאל של שילוב ליצן רפואי במהלך בדיקה של נפגעי תקיפה מינית, ובעיקר כאשר מדובר בילדים. לכן בכל מקרה שמגיע/ה ילד/ה אל המרכז מעורב גם הליצן ונחשב לחלק בלתי נפרד מהצוות.

החודש התקיים במרכז טנ"א לנפגעי תקיפה מינית שבמרכז הרפואי ע"ש ברוך פדה בפוריה, ביקור של מנהלות קבוצת ליצנים רפואיים מהולנד, הנקראת  Cliniclowns, הביקור התקיים במסגרת סיור במספר בתי חולים בישראל בחסות קרן פילנור מקימת ותומכת קבוצת "רופאי חלום" בארץ.

המנהלות מהולנד באו לשמוע על שיתוף הפעולה יוצא מגדר הרגיל שבין הצוות הרפואי לליצן, שיתוף פעולה שמסתבר שאינו כל כך מובן מאליו בהתחשב בעובדה שבאירופה הליצן הרפואי אינו מורשה להיות נוכח במהלך בדיקה רפואית רגילה וכמעט שאין חפיפה בעבודה בינו לבין הצוות הרפואי.

דר' לנג נסיה, אחראית מרכז טנ"א: "השתתפותו של הליצן הרפואי במהלך בדיקה של נפגעי תקיפה מינית, אצל ילדים, בני נוער ומבוגרים בעלי מוגבלויות כאחד, מסייעת בהורדת חרדה, מפחיתה את רמת הלחץ במהלך הבדיקה ומסייעת בחיבור מחדש למציאות - יציאה מההלם וחזרה לתקשורת עם הסביבה. למעשה, בעבודתו הליצן הרפואי מבצע הסחת דעת למטופל ומאפשר שיתוף פעולה מלא בין הנפגע לצוות הרפואי ותורם להעצמת המטופלים".