בעקבות הסערה הגדולה שגרמה פתיחתו של היכל התרבות באריאל , החלטת התיאטראות להופיעו בו וקריאתם של אומנים רבים להחרים את ההופעות, פנה ארגון זכויות האדם בצלם למנהלי התיאטראות והזמין אותם לסיור באיזור צפון הגדה. זאת, כדי "להבין את הפגיעה הקשה בזכויות האדם כתוצאה מהקמתה והמשך קיומה של ההתנחלות אריאל וכדי שהדיון הציבורי המתנהל כיום בנושא יתבסס על היכרות עם העובדות"

במכתבה לראשי התיאטראות אמרה מנכ"לית בצלם ג'סיקה מונטל כי בגדה המערבית חיים תחת שליטת ישראל מיליוני פלסטינים שזכויותיהם הבסיסיות, כולל הזכות לתרבות, נשללות מדי יום, וזאת בעיקר עקב מפעל ההתנחלות.

"אריאל, הממוקמת כ-16.5 ק"מ ממזרח לקו הירוק, והכביש המחבר אותה עם שטח ישראל, הוקמו על אדמות ששימשו את הכפרים הפלסטינים הסמוכים. בתוך שטחה המוניציפאלי של ההתנחלות קיימים איים רבים של אדמות בבעלות פלסטינית פרטית, שבעליהן אינם מורשים להגיע אליהן.

מתקן טיהור השפכים של אריאל, שאינו מתפקד כבר מספר שנים, מזהם את מקורות המים של העיירה הסמוכה סלפית. כדי לאפשר למתנחלים ישראלים תנועה חלקה ומהירה בין אריאל לבין מדינת ישראל נותקו מספר כפרים פלסטיניים מעיר המחוז שלהם ומחלק מאדמותיהם החקלאיות. אלו הן רק דוגמאות ספורות לפגיעתה הקשה של ההתנחלות אריאל בזכויות האדם." כותבת מונטל לראשי התיאטראות.