בדיון שלישי שהתקיים הבוקר בעתירת האגודה לזכויות האזרח נגד אפליית ערבים בעת הבידוק הביטחוני בשדה התעופה, מתחו שופטי בג"ץ ביקורת על התיוג הגורף של אזרחי המדינה הערבים כ"סיכון ביטחוני"

במהלך הדיון, ציינה הנשיאה ביניש כי אין ספק שהשפלת האזרחים הערבים במהלך הבידוק הביטחוני היא פסולה. במסגרת הצגת הטיעונים הביטחוניים, נעתרה ביניש לבקשת הפרקליטות, להציג בפניה את פרוצדורות הבידוק – במעמד צד אחד.

לדברי עו"ד עאוני בנא, שייצג את האגודה לזכויות האזרח בדיון יחד עם עו"ד דן יקיר, "אחרי ניסיונות ממושכים של הפרקליטות ליצור מסך עשן ולהוביל את הדיון ל"פינות" לא רלוונטיות, סוף סוף, בדיון השלישי בעתירה, נדרשנו לסוגיה המהותית: האם מותר להכריז באופן גורף על קבוצת מיעוט מתוך אזרחי ישראל כסכנה ביטחונית."

עו"ד דן יקיר, היועץ המשפטי של האגודה לזכויות האזרח, הזכיר כי בכירי השב"כ לשעבר ציינו כי גם לאחר שבג"ץ אסר עליהם שימוש בעינויים, מצב הביטחון לא נפגע: "לרשויות הביטחון עומדים אמצעים רבים ושונים לקיום בידוק ביטחוני. מדינה דמוקרטית לא יכולה להשלים עם השפלת עשרים אחוז מאזרחיה".

על אף ההכרזות בדבר תכניות לשיפור הליכי הבדיקה ולצמצום תחושת ההשפלה, מהמידע העמום שנמסר עד כה לבג"ץ לא ניתן ללמוד מה משמעות השינויים המתוכננים. עם זאת, באגודה מציינים כי העתירה עוסקת בשאלת חוקיות הסיווג הגורף של הנוסעים הערבים כמסוכנים, ולפיכך, גם אם השינויים המתוכננים יסתירו חלק מהאפליה בהליכי הבידוק הנראים לעין, הרי שעצם קיומה של האבחנה בין אזרחים יהודים לערבים, וסיווג הערבים כסיכון ביטחוני, היא משפילה ומפלה.

הדיון התקיים בפני הנשיאה ביניש והשופטים ריבלין ונאור.