משלחת של בכירי בית הנבחרים במדינת אוהיו, ארה"ב, ביניהם גם מנהיגי הרוב (רפובליקני) והמיעוט (דמוקרטי), הגיעה לאוניברסיטת חיפה על מנת לבחון שיתופי פעולה מסחריים ואקדמיים עם האוניברסיטה וחברות טכנולוגיות באזור. מנהיג הרוב בבית הנבחרים של אוהיו - טים גינטר: "כל מי שנחשף לטענות של תנועת ה-BDS כנגד האקדמיה בישראל מוזמן לאוניברסיטת חיפה כדי לראות עד כמה טענות אלה חסרות בסיס ושקריות".

חברי בית הנבחרים של אוהיו בביקור באוניברסיטת חיפה. קרדיט- דוברות אונ חיפה
חברי בית הנבחרים של אוהיו בביקור באוניברסיטת חיפה. קרדיט- דוברות אונ חיפה

כידוע, האקדמיה הישראלית מתמודדת לא אחת מול גופים שעושים לה יחסי ציבור שליליים מסביב לעולם. ארגונים כמו "איגוד מרצי האוניברסיטאות" הבריטי, האגודה ללימודים אמריקניים (ASA) ארצות הברית ואפילו ארגון המורים הארצי באירלנד, קוראים להפסקת שיתוף הפעולה האקדמי עם ישראל בטענה שמדובר במדינת אפרטהייד.

אבל לא רק ניקי הילי, שגרירת ארה"ב באו"ם מחזק את ישראל: החודש הסתיים ביקור בן 4 ימים של נציגי בית הנבחרים באוהיו (מהאוהדים ביותר את ישראל), שהגיעו לחזק את האקדמיה הישראלית, ללמוד על הפיתוחים האחרונים שנרקמים בין כותלי האוניברסיטה בחיפה, לעודד שיתופי פעולה מסחריים בין המדינות ולהעביר מסר ברור אל מול ארגוני ה-BDS.

טים גינטר, מנהיג הרוב הרפובליקאי בבית הנבחרים באוהיו, אמר בביקורו באוניברסיטה: "הגענו לכאן כי אנחנו רוצים להיות בצד הנכון של ההיסטוריה". לא אחת, ודווקא באקדמיה - שצריכה לעודד חופש ביטוי, סובלנות ופתיחות - נשמעים קולות מצדם של תומכי BDS, הקוראים להטיל חרם אקדמי על אוניברסיטאות בישראל. כשמתבוננים באקדמיה הישראלית מבינים עד כמה ה-BDS משקרים לעולם כולו. האקדמיה הישראלית מתייחסת בשיווין לכל הסטודנטים הלומדים בה, ללא הבדלי דת, גזע ומין ואנחנו כאן כדי לעודד עוד ועוד שיתופי פעולה עם האוניברסיטה הנהדרת הזאת וכדי להוקיע את התופעה הזו".

אנדי תומפסון, מנהגי המיעוט הדמוקרטי: "בעניין הזה אין הבדל בין דמוקרטים לרפובליקאים. יש כאן שאלה של צדק. יש כאן שאלה של מה נכון. האקדמיה הישראלית נותנת מקום לכולם ויוזמת מחקרים פורצי דרך. היא מהווה דוגמא למצוינות אקדמית לכל העולם ואנחנו נמשיך בכל דרך להילחם בשנאה ובאנטישמיות שמפיצים אלה המתנגדים לקיומה של ישראל ולקדם שיתופי פעולה בינה ובין אוהיו, הן בכלכלה והן באקדמיה".

נשיא אוניברסיטת חיפה, פרופ' רון רובין: "אנחנו גאים לארח את חברינו מהפרלמנט האמריקאי באוהיו, שבימים אלה מעביר חקיקה חשובה, נוספת, נגד תנועת ה- BDS. אוניברסיטת חיפה מפעילה פלטפורמה ייחודית למאבק בגופים אלה, דרך מיזם "שגרירים ברשת" - סטודנטים יהודים, ערבים וזרים מקבלים הכשרה ייחודית בדיפלומטיה דיגיטלית ומפיצים את האמת בנוגע לחיים בישראל בכלל ובאקדמיה בפרט. נמשיך לפתח אמצעים אינטלקטואלים ואחרים, על מנת לנגח את תעשיית השקר".

רקטור האוניברסיטה, פרופ' גוסטבו מש: "אני חש גאווה נוכח השיגיה האקדמיים של אוניברסיטת חיפה ונוכח חלקה הפעיל במאבק נגד BDS. יחד עם חברינו האמריקניים, שהגיעו לחזק את כוחנו, נוכיח לכולם כי מצוינות מחקרית קשורה בטבורה למצוינות אנושית וחברתית ואנו לא נתפשר על אף אחת מהן."