בית המשפט המחוזי החליט לאפשר לאב אלים מאשדוד להיפגש עם ביתו בת הארבע בביתו, ללא פיקוח. למרות שהוגש ערעור מטעם האישה, בו הודגש עברו האלים של האב, השופטים בחרו להתעלם ולהמשיך לאפשר לאב מפגשים מחוץ למרכז הקשר.

עורכי הדין גיל שחף וניצן שיקלי. צילום: שחף ושות'
עורכי הדין גיל שחף וניצן שיקלי. צילום: שחף ושות'

 

בשבוע שעבר בית המשפט המחוזי דחה ערעור של אם שדרשה שהאב יפגש עם ביתם בת הארבע במרכז קשר תחת פיקוח בשל עברו האלים. החלטת בית המשפט מאפשרת לאב לשהות עם ביתו בדירתו בהתאם לדו"ח קבוע של עובד סוציאלי מטעם מרכז קשר.

האם ערערה על החלטת בית המשפט בטענה כי האב אלים כלפיה וכלפי הילדה ואף בעבר כיוון אליה נשק מסוג M-16. למרות זאת החליטו בבית המשפט לדחות את הערעור.

לאחר הגירושין שלח האב מסרון לגרושתו בו כתב "את תשלמי על כל מה שעשית לי". בעקבות זאת פנתה האם לבית המשפט שם הוחלט כי המפגשים יתקיימו במרכז קשר, עם פיקוח צמוד של עובדים סוציאליים. בהחלטת בית המשפט מחודש ספטמבר נקבע כי מרכז הקשר יהווה רק נקודת איסוף והחזרה והאב יורשה לפגוש את ביתו בדירתו, ללא פיקוח.

עוה"ד ניצן שקלי ועוה"ד גיל שחף, ממשרד עורכי הדין "שחף ושות', המומחים לגירושין", המייצגים את האם החליטו להגיש ערעור בבית המשפט המחוזי שבבאר שבע בטענה כי עברו האלים של האב כלפי גרושתו והילדה אינו נלקח בחשבון במתן ההחלטה וכי יש לערוך לאב בדיקת מסוכנות ולהתחשב בכך ולמנוע ממנו להיפגש עמה ללא פיקוח.

"איך ייתכן כי במקרה שבו האב כיוון נשק לעבר גרושתו ומוכר כאלים, לא יבחנו את מסוכנותו ויתירו מפגשים אך ורק על סמך תסקיר של עו"ס שלא ממש מתייחס לעניין זה" הגיב עוה"ד גיל שחף, מנכ"ל משרד "שחף ושות'" המייצגים את האם. "הגשנו את הערעור בגלל עברו האלים של האב ובמטרה לשמור על הילדה. מדובר באדם שכיוון בעבר נשק לעבר גרושתו, איים לרצוח אותה ולהתאבד, טלטל את גרושתו ואת הילדה וסיפורים נוספים של אלימות קשה מצידו. אנו כעת בוחנים את צעדינו בעיקר בשל העובדה כי משום-מה מקרי אלימות ואיומים לא נבחנו לעומק בבית המשפט".