אורז פטריות שי-טאקי ודברים טובים - מתכון מיוחד של חוות תקוע

כלים
אורז עם פטריות שיטאקי ותערובת אגוזים. צילום: דן לב
אורז עם פטריות שיטאקי ותערובת אגוזים. צילום: דן לב

רכיבים ל-6 מנות

רכיבים

1 כוס אורז 2 כפות שמן 1 בצל או 3 בצלצלי שאלוט קצוצים 1 סלסילת פטריות שי-טאקי חתוכות לרצועות דקות (בלי הרגל) ½ צרור פטרוזיליה ½ צרור עירית או 4-3 בצלים ירוקים, קצוצים דק 100 גרם אגוזים קלויים (שקדים, קשיו או בוטנים( 50 גרם צימוקים שחורים קטנים מלח פלפל שחור גרוס אגוז מוסקט

אופן ההכנה

מכינים את האורז לפי הוראות היצרן

מחממים שמן במחבת ומטגנים בצל במשך כשבע דקות, עד להזהבה.

מוסיפים את האגוזים הקלויים ואת פטריות השי-טאקי ומטגנים במשך חמש דקות נוספות.

מוסיפים את יתר החומרים, מתבלים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך, ומסירים מן האש.

מאווררים את האורז בעזרת מזלג, מוסיפים כ-3/4 מתערובת התוספות, מערבבים, מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל את יתר תערובת האגוזים ומגישים.

עדכונים אחרונים

פבר 28, 2024

נגד הזרם

מתכונים
אוק 31, 2023

אופים באהבה

מתכונים
סלמון כשר
אוק 26, 2023

האם דגים צריכים שחיטה?

מתכונים